середа, 29 травня 2013 16:06

На Тернопіллі пенсіонер загинув, розбираючи зубилом протипіхотну міну

На Тернопіллі пенсіонер загинув, розбираючи зубилом протипіхотну міну
Фото: tltgorod.ru

66 річний пенсіонер Іван Опірчук з села Росохач, недалеко райцентру Чортків на Тернопільщині, загинув в своїй майстерні, розбираючи протипіхотну міну.

„Він хоч і старий був, але активний. В нас навкруг села ліси, де колись фронт проходив, то там часто щось небезпечне знаходять. Певне і він ту вибухівку звідти приніс. Що то було і навіщо він його розбирав – ніхто точно не знає. Жінка була в хаті, то чула, що щось бабахнуло, але думала, що то може вихлопна в машини –  вони біля траси живуть. Прийшла за якийсь час в майстерню, а чоловік мертвий – весь в крові. Сильного вибуху не було – тіло не розірвало. Але осколок пробив артерію на стегні", ? розповідає секретар сільради Росохача Оксана Штира.

Майстерню покійного оглядали рятувальники і міліціонери.

„В чоловіка там був склад боєприпасів – зброя і набої різних періодів, навіть сучасні. Загинув він розбираючи на металобрухт протипіхотний снаряд. Запал розірвався, коли він бив по ньому зубилом", ? каже Петро Колісник з обласної міліції.

Пенсіонера поховали на місцевому кладовищі. Його вдова залишилася на господарстві одна, адже обоє дітей Опірчуків живуть далеко від батьківської хати. Дочка в Одесі, а син в США. Останній не встиг прилетіти до батька на похорон.

Зараз ви читаєте новину «На Тернопіллі пенсіонер загинув, розбираючи зубилом протипіхотну міну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути