вівторок, 08 квітня 2014 10:15

На Рівненщині міліцію підозрюють у покриванні й фальсифікації справи

На Рівненщині міліцію підозрюють у покриванні й фальсифікації справи
Фото: dt.ua

У Рівненській області триває судове слідство у справі розбійного нападу на мешканця Костополя Олега Нікуліна.

Його ще у вересні 2013 року було викрадено 8 невідомими особами, озброєними пістолетами, які вивезли чоловіка до лісу, де вимагали від нього гроші. Слідчо-оперативна група встановила, що у постраждалого злочинці нібито відібрали близько п'яти тисяч доларів США, дві тисячі гривень та 20 золотих виробів.

Наразі на лаві підсудних опинились двоє жителів Білої Церкви.

"На перший погляд здається, що це зухвале пограбування, якби не особистість самої "жертви"! Олег Нікулін відомий у вузьких колах як двічі судимий кримінальний авторитет, який займався рекетом, вимаганням, нанесенням тяжких тілесних ушкоджень. Чого тільки вартує напад на голову обласної профспілки працівників сфери підприємництва Василя Тильмана", - розповідає адвокат одного із затриманих Лаврентій Кухалейшвілі.

За його словами, за останні роки проти Нікуліна було порушено більше 10 кримінальних справ, але, потрапляючи до суду, вони всі "дивним чином розсипалися".

Кухалейшвілі зазначає, що за півроку, що підозрювані перебувають за ґратами, було проведено більше 20 судових експертиз, які жодним чином не вказують на їхню причетність до вчинення цього злочину.

"Допитано безліч свідків, які постійно змінюють свої покази. Сам же "постраждалий" теж дає дуже протилежні покази. Наприклад, спочатку сума "викраденого" становила близько п'яти тисяч доларів США, дві тисячі гривень та 20 золотих виробів. Наразі це вже 40 тисяч доларів, дві тисячі гривень і 68 найменувань золотих виробів", - обурюється захисник.

Він додає, що потерпілий ніде не працює.

"Звідки у безробітного чоловіка машина марки Мерседес і така кількість грошей? Слідство не зібрало жодних доказів, що ці кошти та 68 найменувань золотих виробів взагалі існували", - уточнює Кухалейшвілі.

Він також розповідає, що до його підзахисного в СІЗО приходив заступник начальника УБОЗу Рівненської області і казав, що "Нікулін йому платить 40 тисяч доларів в місяць за "кришу", і що якщо він поверне гроші, то його одразу відпустять".

"Стає цілком зрозуміла зацікавленість цих осіб в перебігу слідства. Особисто мені здається, що Олег Нікулін сам інсценував напад на себе для того, аби не платити гроші своїм покровителям з міліцейської верхівки", - вважає адвокат.

Як з'ясувалося, постраждалий Нікулін є помічником народного депутата від ВО "Батьківщина" Миколи Кучерука.

"До яких пір корупція на місцях буде процвітати, незважаючи на те, що для її подолання люди не пошкодували власного життя під час подій на Майдані?!" - резюмує Кухалейшвілі.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині міліцію підозрюють у покриванні й фальсифікації справи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути