понеділок, 19 березня 2012 13:41

На Полтавщині вночі згоріла районна лікарня
7

Фото: Фото: Прес-служба МНС

У ніч з 16 на 17 березня, загорілася районна лікарня в селищі Нові Санжари Полтавської області. Пожежу гасили 2 години.

"Вогонь помітив сторож, коли саме обходив лікарню. Загорілося у реєстратурі. Вогонь понищив усю картотеку, полиці, стіни, двері. Коридор був оббитий пластиком. Від нього стояла така кіптява, не могли зайти всередину, - розповів Віталій Шкаревський з Полтавського обласного управління МНС. - Довелося викликати підрозділ з Полтави, що працюють у апаратах штучного дихання. Застосовували чотири машини для гасіння. Людей у приміщенні не було. Це поліклінічне відділення, лише вдень проводить прийом хворих. Версію про замикання електропроводки не розглядаємо. Проводимо розслідування, остаточних висновків про причини пожежі ще немає".

У вогні згоріли близько 30 тисяч медичних карток. У реєстратурі зберігали історії хвороб майже всіх жителів Новосанжарського району. Відновити їх практично не можливо. Медики просять місцевих принести копії діагнозів, історій хвороб, що залишилися у людей на руках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Рівному через лампадку загорівся багатоквартирний будинок

"Вогонь стояв такий, що потріскалися вікна. Від температури прогнулися бетонні плити між першим і другим поверхами. Люди кажуть, пожежу замовила головний лікар. Вона робила групи інвалідності всім, кому треба. А це була перевірка, хотіла сховати свої діяння, - розповів місцевий, попросив не називати його. - Недавно лікарню перевіряло КРУ. Переказують, ніби виявили, що головна лікарка отримує кілька ставок заробітної плати. Довелося повертати незаконно отримані гроші".

Нині районна поліклініка працює, людей приймають на другому і третьому поверхах. Майже всі коридори і стелі у кіптяві. Їх відмивають санітарні працівники.

На ремонт лікарні потрібно близько 600 тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині вночі згоріла районна лікарня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути