вівторок, 06 березня 2012 05:00

У пансіонаті для людей похилого віку згоріли дивани

— Зараз тут працюють усі: і санітарки, і кухарі, і бібліотекарі, і медсестри, і бухгалтерія. 15 жінок зчищають смолу, миють підлогу. Усі брудні. Стіна, де стояли дивани, вигоріла до цегли, — каже вранці 2 березня Тамара Миколаївна, працівниця Черкаського пансіонату для літніх людей.

Витирає на першому поверсі підлогу, скрізь чорні сліди. Дві інші жінки — стелять паперові доріжки, щоб не розносити смоляний бруд. Уночі в пансіонаті на четвертому поверсі сталася пожежа. Вигорів коридор, де стояли дивани. Вогонь гасили майже годину. Евакуювали 52 людини, більшість з яких інваліди-візочники.

88-річний Олександр Скляренко один із перших побачив пожежу.

— Коло мене лежить такий больний, що не встає. Уночі мене збудив, щоб винести йому сечу. Не встиг і банки взяти, відкрив двері, а в коридорі свєт: угол дівана горить, — Олександр Скляренко тримає шкарпетки. — Я побіг по коридору будити всіх, кричав "Пожар". Добіг до кінця, заплутався в вазонах. Уже не було чим дихати, нічого не видно. Відкрилися двері, вийшла санітарка і завела мене на третій поверх. Усю одежу зняв, віддав у прачечну. У кімнаті сажі великої немає, але така пилюка від пожару посідала на речі, що ні за що не можна взятися. Постіль познімали стірати.

— Пожежа сталася, бо один із наших підопічних не затушив цигарку. Від неї загорівся диван у коридорі, — говорить директор пансіонату Анатолій Ситник, 56 років. — Одна жінка отримала опіки: вона взялася за палаючий диван, коли її вивозили з кімнати. Опіки — першого ступеня, тобто це невеликі ушкодження, які лікують у домашніх умовах. Але так як жінці 80 років, її відвезли в лікарню.

Зараз ви читаєте новину «У пансіонаті для людей похилого віку згоріли дивани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути