вівторок, 08 лютого 2011 14:35

На Оболоні на голову жінці впав металевий лист

На Оболоні на голову жінці впав металевий лист

У Києві минулої суботи на Оболоні на жінку впав металевий лист, підхоплений сильним поривом вітру.

Як розповіли в столичній швидкій допомозі, 38-річна Інна проходила вулицею Бережанською повз триповерховий будинок, в якому розташовуються супермаркет і аптека. Раптом з боку аптеки на голову жінці впав металевий лист, підхоплений сильним поривом вітру.

Перехожі допомогли їй піднятися і викликали швидку допомогу, яка доставила постраждалу у київську лікарню. За словами нейрохірургів, Інна не отримала серйозних травм, і її відпустили додому.

"Відповідальність за стан будинку несе власник. Двічі на рік він повинен проводити огляд технічного стану будівлі і в разі виявлення несправності ремонтувати. Власник повинен був найняти робітників, які б закріпили металеві листи, які погано тримаються", - сказав начальник відділу управління житлового господарства Києва Євген Кравченко.

Хто є господарем будинку на Бережанській, з'ясувати не вдалося. В управлінні ЖКГ повідомили, що будівля не належить місту і, швидше за все, перебуває в приватних руках.

За словами юристів, людина, яка отримала травму від падіння покрівельного листа, цегли, плитки або бурульки, має право вимагати компенсації.

"Перебуваючи в лікарні, зберігайте чеки, видані при купівлі ліків. Маючи на руках медичний висновок, потрібно звернутися до юриста, який підготує документи і подасть позов до суду на організацію, яка є власником будівлі", - сказав столичний адвокат Іван Діденко.

Комсомольская правда в Украине

Зараз ви читаєте новину «На Оболоні на голову жінці впав металевий лист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути