середа, 02 лютого 2011 14:22

На Львівщині заступницю головного митника "взяли" з хабарем у $7 тис

На Львівщині заступницю головного митника "взяли" з хабарем у $7 тис

1 лютого опівдні заступниця начальника Львівської митниці Романа Микитюка взяла хабар сумою $7 тис. безпосередньо у робочому кабінеті.

На гарячому жінку взяли працівники СБУ. Серед трьох заступників начальника Львівської митниці є лише одна жінка – 50-річна Клавдія Кутикіна.

Микитюк прийшов на посаду начальника у червні 2010 року і привів зі собою Кутикіну, до того вони разом працювали у Волинській митниці.

Хабар заступниця взяла за сприяння в оформленні імпортованих товарів за заниженою митною вартістю.

У січні Роман Микитюк в інтерв'ю "ГПУ" переконував, що поборов контрабанду, що хабарі отримують лише митні інспектори на митних переходах, а високопосадовці митниці не беруть хабарів.

"Митні інспектори, крім зарплати, ще мають. Їм люди дають, як лікарям, - прокоментував Микитюк. - Переважно за пропуск легкових автомобілів по "червоному коридору" без огляду. Це людський фактор, який дуже важко контролювати. У різних пунктах пропуску на зміну заступає 20–25 осіб. Начальнику стількох людей контролювати складно. З нами ніхто не ділиться і ми не вимагаємо. Такого не може бути - ви ж чуєте, що ми звільняємо за хабарі. То як, одних звільняємо, інших ні? Це нелогічно, - нервував Микитюк. - Якщо ми 55 звільнили, то як можемо тим, кого ще не звільнили, казати: збирайте нам ці гроші?"

У Львові подейкують, що співробітників СБУ про отримання хабара попередили колишні працівники митниці, яких звільнили у грудні минулого року, і так помстилися керівництву митниці.

Тоді на трьох переходах Львівської області за пропуск товару без оформлення було звільнено 55 митників. Згодом вони страйкували перед входом в адміністрацію Львівської митниці з вимогою визнати їх звільнення незаконним і поновити їх на посаді.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині заступницю головного митника "взяли" з хабарем у $7 тис». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути