середа, 19 січня 2011 10:03

Чиновника спіймали на хабарі 276 тисяч гривень

  Іван Чепесюк
Іван Чепесюк

Увечері 15 січня міліціонери увірвалися до робочого кабінету 58-річного Івана Чепесюка. Він очолює адміністрацію Борщівського району на Тернопільщині. Чиновник приймав пачки грошей від депутата обласної ради 43-річного Віталія Лисака та депутата райради 36-річного Миколи Микитейчука. Обоє із Партії регіонів. Принесли у чорній шкіряній сумці 276 тис. грн. Гроші дав житель сусідньої області за виділення 1 га землі під теплиці.

— Прохач звернувся до депутатів. Ті сказали, що дружать із головою адміністрації і допоможуть вирішити питання, — розповідає Леся Долішна з обласної прокуратури.

Спочатку депутати взяли в чоловіка $500 завдатку, кажуть в обласній міліції. Потім переговорили з Чепесюком — той погодився виділити землю. 13 січня дав доручення підлеглим готувати документи. За два дні йому мали принести решту грошей.

Іван Чепесюк — депутат обласної ради. Кілька місяців тому вийшов із фракції Єдиного Центру, приєднався до міжфракційної групи "Стабільність і реформи", її формували "регіонали". Раніше був членом Народного руху. Очолював адміністрацію тричі.

У Борщові пліткують, що голову району підставили з хабаром за наказом новопризначеного губернатора 55-річного Валентина Хоптяна. Вони працювали в сусідніх районах, конфліктували.

— Чепесюк керує районом з 2002 року. І відколи на керівній посаді, конфліктує з групою аграріїв, вони у всі інстанції на нього скарги писали, — розповідає 34-річний знайомий Івана Чепесюка, просить не називати його імені. — Зараз всі ці аграрії в районній раді від фракції "Сильна Україна". Думаю, вони разом з Хоптяном і організували хабар. Наші фермери знайомі з губернатором по роботі, бо він також мав відношення до аграрного бізнесу. А в Хоптяна з Чепесюком особистий конфлікт. Коли вони працювали в сусідніх районах, то Іван критикував роботу майбутнього губернатора.

— Мені б зараз пасувало сказати про Івана Онуфрійовича, що він дуже поганий, страшний хабарник, адже покинув нашу фракцію. Але насправді я так не вважаю, — говорить 39-річний Сергій Тарашевський, колишній колега Чепесюка по Єдиному Центру. — Він — досвідчений керівник, лідер. Важко повірити, що в час переформатування влади в області Чепесюк пішов би на таку корупцію. Це більше скидається на фабрикацію.

Валентин Хоптян каже, що затримання Чепесюка зі спільниками — це наслідок виконання вимоги президента Януковича боротися з корупцією:

— Незалежно від того, до якої партії людина належить, при владі вона чи в опозиції, у державі наводиться порядок.

Проти Чепесюка, Лисака і Микитейчука порушили кримінальну справу. Їм загрожує до 12 років ув'язнення.

Іван Чепесюк вчився на хірурга у Чернівцях. Працював у Борщівській районній лікарні. Коли очолив район, знайшов спонсорів для капітального ремонту медзакладу. Запам'ятався тим, що 2002 року на посаді голови райради активно відновлював дитячі садки. Був одним з ініціаторів фестивалю борщу та свята вишиванки. Сам любить вишиванки. У Чепесюка двоє дорослих дітей, живуть окремо. Дружина домогосподарка.

Зараз ви читаєте новину «Чиновника спіймали на хабарі 276 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути