субота, 13 жовтня 2012 16:07

Лідер "Аль-Каїди" знову загострив увагу на фільмі "Невинність мусульман"

Лідер "Аль-Каїди" знову загострив увагу на фільмі "Невинність мусульман"
Аль-Завахірі закликав і дальше піддавати аткам американські посольства. Фото: dp.ru

Лідер терористичної організації "Аль-Каєда" Айман аль-Завахірі виступив з аудіозверненням з приводу скандального фільму "Невинність мусульман", знятого в США. Як повідомляє Reuters, його заява була поширена через ісламістські сайти.

За словами аль-Завахірі, фільм "Невинність мусульман", який висміює пророка Мухаммада, показує, що США продовжують війну проти мусульман. У зв'язку з цим глава "Аль-Каїди" закликав продовжувати влаштовувати протести й нападати на американські посольства. Він також похвалив учасників атак на посольство США в Каїрі і консульство США в Бенгазі, але не став брати відповідальність за ці напади, в яких підозрюють членів "Аль-Каїди".

В результаті теракту в Бенгазі, здійснененому 11 вересня 2012 року, були вбиті четверо американських дипломатів, в тому числі посол США в Лівії Крістофер Стівенс. Ця атака відбулася на тлі масових антиамериканських протестів по всьому світу у зв'язку з виходом фільму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французькі сатирики намалювали карикатуру на пророка Мухаммеда, зобразивши його голим

Президент США Барак Обама засудив фільм "Невинність мусульман", який був знятий в Каліфорнії і розміщений на YouTube, проте зауважив, що не може його заборонити через конституційного права свободи слова. У відповідь Айман аль-Завахірі заявив, що адміністрація США не дотримала ті ж принципи, "катуючи мусульманських в'язнів в Гуантанамо, Іраку і Афганістані".

В кінці вересня продюсер фільму "Невинність мусульман" Марк Бесслі Юсуф був арештований в Лос-Анджелесі за звинуваченням у порушенні умов дострокового звільнення.

Зараз ви читаєте новину «Лідер "Аль-Каїди" знову загострив увагу на фільмі "Невинність мусульман"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути