четвер, 11 жовтня 2012 12:20

Продюсер "Невинності мусульман" відкидає всі звинувачення

Продюсер "Невинності мусульман" відкидає всі звинувачення
Марк Бесслі Юсуф був арештований в Лос-Анджелесі 27 вересня. Фото: Reuters

Продюсер скандального фільму "Невинність мусульман", відомий під ім'ям Накула Бесслі Накула, на засіданні суду 10 жовтня відкинув звинувачення в порушенні умов дострокового звільнення.

Продюсер з'явився в суді під своїм справжнім ім'ям: Марк Бесслі Юсуф (Mark Basseley Youssef). Він відкинув всі вісім пунктів звинувачення, включаючи, крім пункту про порушення умов дострокового звільнення, також звинувачення в наданні суду невірних відомостей про свою участь у створенні фільму.

Чоловіка залишили під вартою до розгляду справи по суті.

Марк Бесслі Юсуф був арештований в Лос-Анджелесі 27 вересня за звинуваченням у порушенні умов дострокового звільнення. Раніше, в 2011 році, він був засуджений до 21 місяця в'язниці за банківське шахрайство, проте в червні 2012 року його звільнили достроково. В якості умови дострокового звільнення йому заборонили користуватися інтернетом і використовувати псевдоніми без особливого дозволу поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мусульмани України ігнорують провокаційний антиісламський фільм

Заборону на використання псевдонімів обвинувачений порушив не один раз: виступав спочатку під ім'ям Сема Бейс та називав себе ізраїльтянином, продюсер пізніше виявився єгиптянином з ім'ям Накула Бесслі Накула, яке, як з'ясувалося тепер, також виявилося вигаданим.

Фрагменти фільму "Невинність мусульман", що з'явилися в інтернеті в кінці серпня, викликали хвилю протестів в мусульманських країнах Північної Африки та Близького Сходу. У Лівії під час нападу протестувальників на консульство США 11 вересня був убитий посол США і ще 3 співробітника дипмісії.

Зараз ви читаєте новину «Продюсер "Невинності мусульман" відкидає всі звинувачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути