пʼятниця, 05 жовтня 2012 08:16

Через фільм "Невинність мусульман" у Тунісі хочуть стратити 87 людей

Через фільм "Невинність мусульман" у Тунісі хочуть стратити 87 людей
У кількох мусульманських країн спалахнули масові акції протесту. Фото: Reuters

Влада Тунісу маює намір домагатися страти для 87 підозрюваних у спробі штурму посольства США під час протестів проти фільму "Невинність мусульман".

Адвокати підозрюваних Ануар Улед Алі і Мондері Шарні повідомили агентству Ассошіейтед Прес, що 87 осіб, затриманих туніськими правоохоронцями за участь у заворушеннях, в даний час чекають суду з цілого ряду звинувачень, в тому числі в нападі на співробітників органів державної безпеки. За словами адвокатів, прокуратура буде добиватися для всіх обвинувачених вищої міри покарання.

Сотні розгніваних змістом антиісламського фільму тунісців 14 вересня зробили спробу штурму посольства США в Тунісі. За повідомленнями ЗМІ, в будівлі було розбите скло, натовп підпалив дерева, які ростуть біля посольства, і замість американського прапора поставила чорний прапор. Для припинення безладів поліція застосовувала гумові кулі і сльозогінний газ. Кількість загиблих в результаті безладів становить чотири людини, ще 49 отримали поранення.

Крім того, за даними місцевих ЗМІ, в той же день була обстріляна американська школа в Тунісі. У навчальному закладі виникла пожежа. Постраждалих в результаті інциденту немає, оскільки в школі не було учнів.

Після появи в інтернеті у вересні трейлера створеного в США фільму "Невинність мусульман", в якому ісламський пророк Мухаммед представлений в украй непривабливому вигляді, в низці мусульманських країн спалахнули масові акції протесту. Найбільшого напруження протести досягли в Єгипті та Ємені, виступи були також відзначені в Судані, Тунісі, Пакистані та Бангладеш. У місті Бенгазі на сході Лівії радикально налаштовані учасники протестів штурмували консульство США, при цьому загинули чотири людини, в тому числі американський посол.

У ряді країн вже заборонили показ, розповсюдження і тиражування скандального фільму.

Зараз ви читаєте новину «Через фільм "Невинність мусульман" у Тунісі хочуть стратити 87 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути