Ексклюзиви
четвер, 27 вересня 2012 13:49

Хвиля протестів проти фільму "Невинність мусульман" дійшла до Сімферополя

Хвиля протестів проти фільму "Невинність мусульман" дійшла до Сімферополя
Фото: nr2.ru

У Сімферополі пройшов мітинг, учасники якого протестували проти фільму "Невинність мусульман", який, на їхню думку, порочить ім'я Аллаха і пророка Мухаммеда.

Мітинг, який пройшов біля Палацу культури профспілок у Сімферополі і в якому взяло участь, за різними оцінками, близько 500 осіб, був організований автономною кримської мусульманською громадою "Давет". Учасники акції тримали в руках плакати: "Честь пророка - наша честь", "Гей ненависники ісламу і мусульман! Знайте: покарання Аллаха неминуче!", "Америка! Мухаммед чистий, принижена ти".

Виступаючи на мітингу, один з представників мусульманської громади "Давет" Руслан Аблямітов заявив: "Жоден мусульманин в Криму, Україні і світі не має права залишатися осторонь. Ми зібралися, щоб висловити протест проти антиісламської політики".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обама: фільм "Невинність мусульман" огидний, але свобода слова важливіша

Виступ проходив в основному російською мовою, однак деякі виступали вимовляли також промові по-арабськи. Час від часу вони скандували "немає бога крім Аллаха і Мухаммед пророк його" і "Аллах великий".

У мітингу брали участь як чоловіки, так і жінки, хоча і стояли окремо. В більшості своїй, жінки були в хіджабах. Мітинг проходив більше 2 годин і пройшов без інцидентів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мусульмани України ігнорують провокаційний антиісламський фільм

Разом з тим, духовне управління мусульман Криму, в яке не входить мусульманська громада "Давет", раніше виступила із заявою, в якій зазначила, що вважає неприйнятними будь-які радикальні дії у відповідь на даний фільм. Духовне управління мусульман Криму однозначно засудило фільм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пакистані загинуло 16 протестувальників проти фільму "Невинність мусульман"

Нагадаємо, знятий в США і поширений в Інтернеті фільм "Невинність мусульман" спровокував хвилю акцій протесту, а також нападів на американські дипломатичні місії в ряді мусульманських країн. У фільмі пророк Мухаммед зображений жорстоким шахраєм, учиняють "закони Аллаха" в своїх інтересах і вступником безладні статеві зв'язки.

Зараз ви читаєте новину «Хвиля протестів проти фільму "Невинність мусульман" дійшла до Сімферополя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути