пʼятниця, 21 вересня 2012 18:46

У Пакистані загинуло 16 протестувальників проти фільму "Невинність мусульман"

У Пакистані загинуло 16 протестувальників проти фільму "Невинність мусульман"
Після п'ятничної молитви близько 300 демонстрантів у Лівані спалили американський та ізраїльський прапори. Фото: operkor.net

Щонайменше, 16 людей загинули в Пакистані в ході акцій протесту проти фільму "Невинність мусульман", повідомили в місцевій поліції.

У ході зіткнень демонстрантів із поліцейськими в місті Карачі один страж правопорядку загинув і ще двоє отримали поранення з вогнепальної зброї. Зіткнення почалися після того, як натовп протестуючих попрямував у бік консульства США і став закидати поліцейських камінням.

У місті Пешавар на північному сході країни невідомі застрелили співробітника одного з телеканалів. У результаті зіткнень у цьому місті загинула ще одна людина і ще 60 осіб отримали поранення. Раніше повідомлялося, що демонстранти підпалили в Пешаварі два кінотеатри.

Надходять також повідомлення, що у зв'язку з фільмом "Невинність мусульман" і карикатурами на мусульман у французькому журналі "Шарлі ебдо" в п'ятницю проходять демонстрації в Лівані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мусульмани України ігнорують провокаційний антиісламський фільм

У південному ліванському місті Сидон сунітські священнослужителі закликали влаштувати "день гніву" на знак протесту проти образи пророка Мухаммеда, проте закликали своїх послідовників не виносити гнів за межі мечетей. Тим не менше, після п'ятничної молитви близько 300 демонстрантів спалили американський та ізраїльський прапори.

Раніше напередодні демонстрацій влада Лівану посилила заходи безпеки, а уряд Франції ухвалив рішення про закриття в країні французьких шкіл.

Демонстрації проти антиісламського фільму проходять також у столиці Малайзії Куала-Лумпурі. Надходять також повідомлення, що акції протесту пройшли в індійській частині Кашміру, учасників яких розігнала поліція. Після цього там була введена комендантська година і заблокований доступ для перегляду фільму "Невинність мусульман" в інтернеті.

Водночас, професор права в Філіппінському державному університеті в столиці країни Манілі Гаррі Рок заявив, що показав своїм студентам фільм "Невинність мусульман", незважаючи на те, що керівництво навчального закладу заборонило цей фільм до показу.

"Як учений і професор права, я не можу допустити обмеження прав", - сказав він журналістам.

Зараз ви читаєте новину «У Пакистані загинуло 16 протестувальників проти фільму "Невинність мусульман"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути