четвер, 20 вересня 2012 15:21

Слідом за французами над мусульманами вирішили поглумитися і німці

Слідом за французами над мусульманами вирішили поглумитися і німці
Журнал Titanic випустить жовтневий номер з карикатурою на мусульман на обкладинці. Фото: titanic-magazin.de

Німецький сатиричний журнал Titanic випустить жовтневий номер з карикатурою на мусульман на обкладинці, повідомив головний редактор Titanic Лео Фішер.

За його словами, новий номер був відправлений у друк 19 вересня.

Як стало відомо, на обкладинці видання буде розміщений колаж, що зображає арабського воїна з оголеним кинджалом, який він заніс над колишньою першою леді Німеччини Беттіно Вульф. Журналісти назвали номер "Хвилювання на Заході: Беттіна Вульф знімає фільм про пророка Мухаммада". В цілому, жовтневий номер журналу присвячений ісламу.

Як пояснив Лео Фішер в інтерв'ю The Financial Times Deutschland, за допомогою такої обкладинки хотів застерегти від зйомок нових образливих антимусульманських фільмів, особливо це стосується уявних знаменитостей, які намагаються нагадати про себе за рахунок "дешевої критики ісламу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Аль-Каїда" закликала і далі вбивати американських послів

Зазначимо, що Беттіну Вульф - дружину колишнього німецького президента - різко критикували в Німеччині після виходу 12 вересня її книги "По той бік протоколу". Її звинувачували в спробі будь-якими способами повернути собі славу після відставки її чоловіка Крістіана Вульфа через звинувачення в корупції.

При цьому, як відзначає The Financial Times Deutschland, обкладинка, обрана Titanic, дозволяє неоднозначні тлумачення. Чоловіка, зображеного на ній, можна прийняти як просто за мусульманського воїна, так і за уособлення пророка Мухаммада. В ісламі ж заборонено персоніфікувати пророка.

Як стало відомо, при цьому Titanic відмовився публікувати карикатури на пророка Мухаммада, надруковану в французькому сатиричному журналі Charlie Hedbo, порахувавши їх "менш цікавими" і "занадто грубими".

Французьке видання помістило на обкладинку зображення мусульманина в інвалідному кріслі, якого везе ортодоксальний єврей, і назвало карикатуру "Недоторканні 2 ". Усередині номера надруковані ще кілька карикатур безпосередньо на пророка Мухаммада, причому на одній з них він зображений голим. Скандальний тижневик був розпроданий практично відразу у всіх кіосках.

Нагадаємо, після публікації карикатур в Charlie Hedbo Франція вирішила закрити свої посольства, школи та інші заклади в мусульманських країнах, побоюючись протестів.

Зараз ви читаєте новину «Слідом за французами над мусульманами вирішили поглумитися і німці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути