вівторок, 25 вересня 2012 10:40

Іран бойкотує "Оскар" через "Невинність мусульман"

Іран бойкотує "Оскар" через "Невинність мусульман"
Кадр з фільму. Фото: ntv.ru

Влада Ірану у понеділок, 24 вересня, заявили про намір бойкотувати премію "Оскар" через антиісламський фільму "Невинність мусульман". Про це повідомляє Reuters.

Як заявив міністр культури Ісламської республіки Мохаммад Хосейні, Іран відмовиться від участі в премії Американської кіноакадемії в знак протесту проти виходу "Невинності мусульман", а також проти того, що організатори "Оскара" не виступили публічно проти скандальної картини.

Хосейні також закликав всі інші населені мусульманами держави послідувати прикладу Тегерана.

Як відзначає Reuters, незважаючи на наявність цензури в Ірані, кінематографічна продукція цієї країни протягом десятиліть широко відома у всьому світі і не раз була відзначена кінокритиками. На 84-й церемонії вручення "Оскарів" у лютому 2012 року стрічка Асгара Фархаді "Розлучення Надера і Сімін" удостоїлася премії як кращий фільм іноземною мовою.

Аматорський фільм "Невинність мусульман", який в негативному світлі показує пророка Мухаммада, отримав широку популярність на початку вересня 2012 року. Стрічка стала причиною масових антиамериканських демострацій в населених мусульманами країнах і атак на посольства США, які в ряді випадків приводили до людських жертв.

Зараз ви читаєте новину «Іран бойкотує "Оскар" через "Невинність мусульман"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі