вівторок, 18 вересня 2012 16:09

"Аль-Каїда" закликала і далі вбивати американських послів

"Аль-Каїда" закликала і далі вбивати американських послів
Пожежа на території американського посольства в Тунісі. Фото: Lenta.ru

Організація "Аль-Каїди" в країнах ісламського Магріба закликала мусульман вбивати або виганяти американських дипломатів в якості помсти за знятий в США антиісламський фільм "Невинність мусульман".

Терористи ісламської фундаменталістського терористичного угрупування, що базується в Алжирі, опублікувала заяву, в якій оголосили про підготовлювані теракти в країнах Північної Африки (Алжирі, Тунісі, Марокко та Мавританії) в якості помсти за фільм, який, з їхньої точки зору, очорнив священну для мусульман фігуру пророка Мухаммеда. Крім того вони назвали загибель американського посла в Лівії 11 вересня "кращим подарунком для наглої і неправедної адміністрації США".

Раніше 15 вересня з закликом атакувати американські представництва виступило більше впливове підрозділ "Аль-Каїди" на Аравійському півострові. Угрупування закликала підпалювати американські посольства і назвала заворушення в Лівії, в результаті яких загинув посол Крістофер Стівенс і троє громадян США, "чудовим прикладом" організації масових демонстрацій.

Відплатою за антиісламську картину назвало теракт в Афганістані терористичне угрупування, пов'язане з "Талібаном". В результаті вибуху, влаштованого смертницею 18 вересня недалеко від аеропорту Кабула, загинули 12 людей.

Багатотисячні протести та напади на диппредставництва США в ісламських країнах почалися на другому тижні вересня після виходу на арабській мові трейлера до фільму "Невинність мусульман". Були здійснені напади на посольства в Індії, Ємені, Єгипті, Судані та Тунісі. В результаті атаки на консульство США в лівійському місті Бенгазі був убитий посол Крістофер Стівенс і троє американських громадян.

Компанія Google, що володіє відеохостингом YouTube, на якому були розміщені трейлер і епізоди фільму, під тиском місцевої влади була змушена заблокувати перегляд роликів в Малайзії, Індонезії, Лівії, Індії та Єгипті.

Зараз ви читаєте новину «"Аль-Каїда" закликала і далі вбивати американських послів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути