понеділок, 12 листопада 2018 16:29

Київстар, Vodafone та lifecell звинуватили у недобросовісності

Київстар, Vodafone та lifecell звинуватили у недобросовісності
АМКУ звинуватив Київстар, Vodafone і lifecell у порушенні закону про захист від недобросовісної конкуренції. ФОТО: nomera.com.ua

Проти мобільних операторів Київстар, Vodafone та lifecell відкрив справи Антимонопольний комітет України. Там вважають, що з боку 3 найбільших мобільних операторів є ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.

Нещодавно оператори ввели 4-тижневі тарифні плани. Відтепер плату беруть за 28 днів замість календарного місяця у 30-31 день. Таким чином, у році "з'явився" додатковий місяць і абоненти замість 12 абонплат зобов'язані платити 13 разів.

"У своїх поясненнях оператори заявили, що законодавством розрахунковий період в один місяць встановлений саме щодо абонентної плати. Також вказали, що у них є інший різновид плати – "плата за пакет послуг", тому таке нормативне обмеження не поширюється щодо їхніх нових тарифних планів. Так, зокрема, було зазначено, що "поняття плати за послугу має іншу правову природу, ніж абонентна плата", - написала на своїй сторінці у Facebook Марія Процишен, державний уповноважений АМКУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запустили першу в світі мережу 5G

Проте у своїх документах оператори використовують саме термін "абонентна плата".

"Як було з'ясовано, в Умовах/Порядку надання телекомунікаційних послуг/Умовах користування мережами мобільного зв'язку кожного з операторів, які вони затверджували своїми внутрішніми наказами, у розділі "Термінологія" згадується саме "абонентна плата". Це не вписується в логіку, описану в поясненнях кожного з операторів. Окрім того, всі вони навіть у своїй комунікації про запровадження 4-тижневого розрахункового періоду писали напроти платежу – "абонплата", - зазначила Процишен.

У березні нинішнього року в 20 українських містах запустили 4G. Тим часом світ став на поріг впровадження мобільного зв'язку 5G. Виробники ґаджетів Lenovo, Samsung, Huawei, OnePlus і OPPO готують апарати під нові стандарти. Пристрої з'являться наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Київстар, Vodafone та lifecell звинуватили у недобросовісності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути