Ексклюзиви
середа, 11 травня 2011 17:25

Греки повстали проти кредитів МВФ
14

Фото: Фото: Reuters

Десятки тисяч людей вийшли в середу на вулиці грецьких міст, щоб висловити протест проти заходів економії, які уряд приймає в обмін на кредити ЄС і МВФ.

За повідомленням поліції, поки протести проходять мирно. В Афінах відбулися два багатотисячні ходи, влаштовані комуністами та профспілками, інцидентів під час демонстрацій не відзначено, пише РИА "Новости".

У зв'язку із страйком, оголошеним провідними грецькими профспілками ADEY і GSEE, в середу не працюють грецькі державні установи та компанії, школи і лікарні, страйкують лікарі та журналісти. Страйк перервав поромне сполучення, а літаки не літають з 12.00 до 16.00 за місцевим часом (12.00-16.00 за київським часом) через страйки авіадиспетчерів.

Греція та ЄС в останні тижні посилено спростовують чутки про те, що Афінам доведеться вдатися до реструктуризації 330-мільярдного боргу, незважаючи на те, що його рефінансування забезпечено до 2012 року 110-мільярдними кредитами ЄС і МВФ. Європейські офіційні особи давали зрозуміти, що переговори про можливу нову підтримку вже ведуться.

Разом з тим, як повідомляє РБК, афінська поліція застосувала сьогодні сльозогінний газ і світло-шумові гранати для розгону агресивно налаштованої молоді. Хвилювання спалахнули на тлі розпочатої загальної акції протесту працівників бюджетної сфери країни, які вийшли на вулиці висловити свою незгоду з заходами уряду щодо скорочення держвидатків.

Зараз ви читаєте новину «Греки повстали проти кредитів МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути