пʼятниця, 29 квітня 2011 09:57

Україна очікує отримати $ 3 млрд від МВФ - Арбузов

Україна очікує отримати $ 3 млрд від МВФ - Арбузов

Україна розраховує на отримання від Міжнародного валютного фонду (МВФ) відразу двох траншів на суму близько $ 3 млрд за підсумками першого півріччя.

Про це повідомив голова Національного банку України (НБУ) Сергій Арбузов.

"Ми розраховуємо отримати подвійний транш - близько $ 3 млрд за підсумками першого півріччя. Такий термін був визначений в результаті переговорів між делегацією уряду України та представниками МВФ для вирішення низки питань: пенсійної реформи, підвищення тарифів і зменшення сальдо по відшкодуванню ПДВ, квотування зернових і тому подібного", - сказав він в інтерв'ю газеті "Экономические известия".

"Якщо б принципові питання - пенсійна реформа і підвищення тарифів на газ - були вирішені, ми б вже повернулися з грошима (з Вашингтона. - ред.)", - зазначив голова НБУ.

При цьому Арбузов висловив думку, що уряд зможе виконати вимоги МВФ протягом двох-трьох місяців: українська делегація під час переговорів дала обіцянку прийняти рішення по пенсійній реформі та підвищенню тарифів найближчим часом.

Глава Нацбанку також відзначив важливість формування в Україні сприятливого інвестиційного клімату.

"За різними оцінками, сьогодні тільки у населення "в матрацах" зберігається понад $ 60 млрд. Гадаю, що зіставні суми перебувають в офшорних зонах. І якщо ми зможемо забезпечити сприятливий інвестиційний клімат (а кредит МВФ - один із сигналів інвесторам), ці гроші наввипередки підуть в економіку у вигляді капітальних інвестицій, забезпечуючи країну валютою", - вважає Арбузов.

Зараз ви читаєте новину «Україна очікує отримати $ 3 млрд від МВФ - Арбузов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути