Ексклюзиви
вівторок, 26 квітня 2011 14:37

У МВФ назвали чотири вимоги, після виконання яких Україна отримає гроші

У МВФ назвали чотири вимоги, після виконання яких Україна отримає гроші

Причиною ненадання Міжнародним валютним фондом (МВФ) кредиту Україні на сьогодні є не тільки претензії МВФ до проведення пенсійної реформи, але і низка вимог, які в цілому складаються з 4-х пунктів.

Про це на сьогоднішньому "круглому столі" заявив постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр.

"По-перше, це пенсійна реформа і приведення її у відповідність з тими вимогами, які були прописані в меморандумах, підписаних ще в липні та грудні місяці. Друге - це коригування тарифів на газ та опалення. А третє питання опосередковано залежить від тарифів на газ, тому що ми в принципі погодилися на менш інтенсивні газові тарифи, ніж ми планували з самого початку. Але річ у тім, що ми домовлялися, що ті доходи, які будуть отримані через введення більш низьких тарифів, ніж ми очікували, будуть обумовлені іншими заходами і це допоможе зібрати додаткові кошти. Тобто, третя вимога - це саме ті заходи, які допомогли б нам наздогнати ту різницю, щоб ми по-іншому втрачали в умовах застосування цих тарифів на газ... третьою вимогою є те, що дефіцит "Нафтогазу" буде не більше 3% ВВП", - сказав Альєр.

За його словами, четверта вимога полягає в тому, що стосовно Національного банку України (НБУ) має бути скасована вимога, що ця структура повинна закуповувати рекапіталізаційні облігації протягом 5 днів за їх номінальною вартістю.

"Річ у тім, що така вимога пропонувалася в антикризовому законі, який був прийнятий в 2008 році і повинен був закінчити свою дію в кінці 2010 році, але оскільки можна говорити про наближення завершення кризи ... то ми вважаємо, що цю вимогу треба скасовувати, а не продовжувати, тому що вона спростовує незалежність НБУ ", - сказав представник МВФ.

На думку Альєра, наступний транш МВФ в Україну може надійти тільки "після того, як Україна виконає ці чотири вимоги".

Нагадаємо, раніше директор департаменту управління державним боргом та міжнародного співробітництва Міністерства фінансів України Сергій Макацарія заявляв, що Мінфін очікує візит місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) з 10 по 20 травня.

Зараз ви читаєте новину «У МВФ назвали чотири вимоги, після виконання яких Україна отримає гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути