вівторок, 19 квітня 2011 10:25

Тігіпко знає, як вмовити МВФ дати мільярди України

Тігіпко знає, як вмовити МВФ дати мільярди України

Міжнародний валютний фонд може в липні прийняти рішення про виділення Україні двох траншів по 1,6 млрд дол. в рамках програми співпраці stand-by.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко в інтерв'ю Reuters.

За його словами, це станеться у випадку, якщо Київ зможе виконати взяті на себе перед кредитором зобов'язання.

"Якщо ми виконаємо всі зобов'язання, які Україна пообіцяла, то, в принципі, ніщо не повинно завадити отримати вже в липні рішення ради директорів МВФ про виділення нам ще двох траншів", - сказав віце-прем'єр в кулуарах річних зборів МВФ та Світового банку.

"У нинішніх умовах такої високої глобальної нестабільності і в політиці, і в цінах, це було б дуже ризикованим для України - залишитися без підтримки МВФ. Ось чому я вважаю, що ми доб'ємося успіху у впровадженні пенсійної реформи і прийнятті інших рішень", - сказав Тігіпко.

Раніше урядовці заявляли, що МВФ вимагає від нашої країни підвищити ціни на газ та провести пенсійну реформу, з метою скоротити дефіцит пенсійного фонду. Невдовзі після того прем'єр Микола Азаров заявив, що йому вдалося вмовити фонд на відстрочку у проведенні змін до пенсійного законодавства.

Фонд у липні 2010 р. схвалив програму співробітництва з Україною stand-by до кінця 2012 р. обсягом понад 15,2 млрд дол. і виділив у 2010 р. два транші на загальну суму приблизно 3,5 млрд дол. У березні не вдалося отримати запланований програмою третій транш на суму 1,5-1,6 млрд дол. через те, що були невиконані умови меморандуму з фондом.

Відповідно до початкових домовленостей із МВФ, Україна розраховувала в 2011 р. отримати чотири квартальних транши кредиту на загальну суму понад 6 млрд дол.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко знає, як вмовити МВФ дати мільярди України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути