понеділок, 02 липня 2018 13:29

Фінансували ЛНР: підприємці ледь не обікрали державу на 30 млн грн

Фінансували ЛНР: підприємці ледь не обікрали державу на 30 млн грн
СБУ викрила підприємців, які фінансували ЛНР Фото: ar.volyn.ua

На Вінниччині СБУ блокувала відшкодування майже 30 млн грн податків підприємству, яке фінансує терористичну організацію ЛНР.

Оперативники спецслужби встановили, що 2016 року на Вінниччині перереєстрували машинобудівне підприємство з Луганської області. Проте жодної діяльності за адресою реєстрації товариство не здійснювало – "виробництво" знаходилось в приміщенні продуктового магазину. Про це повідомляє прес-центр СБ України.

Реальне виробництво відбувалось на тимчасово окупованій Луганщині. Власники заводу сплачували "податки" до так званого міністерства доходів і зборів ЛНР. Окрім цього, на території підприємства російсько-терористичні угруповання ремонтували військову техніку і проводили навчання бойовиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОБСЄ досі працюють спостерігачі, які гуляли на весіллі бойовиків

Як задокументували спецслужбовці, після реєстрації на Вінниччині менеджмент товариства розпочав судово-претензійну роботу, аби отримати з державного бюджету України 28,8 млн грн, нібито як надміру сплачені у минулому ПДВ та податок на прибуток.

Кошти планували вивести до так званої ЛНР, зокрема для фінансової підтримки незаконних збройних формувань.

За матеріалами СБУ, Держказначейство та фіскальні органи заблокували виплату бюджетних коштів підприємству до моменту повернення тимчасово окупованих територій під контроль органів державної влади України.

У Києві СБУ викрила бізнесвумен, яка фінансувала терористів ЛДНР та забезпечувала їх ліками. Вона мала медичний бізнес на окупованій Луганщині.

Як встановили оперативники, власники підприємства продовжували виробництво ліків в окупованій Луганщині. Продукцію вони поставляли й для потреб терористів. Спецслужби з'ясували, що від них до "бюджетів" сепаратистів щомісяця надходило у середньому півмільйона російських рублів.

Зараз ви читаєте новину «Фінансували ЛНР: підприємці ледь не обікрали державу на 30 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути