Ексклюзиви
четвер, 06 червня 2019 16:05

Ейфорія: шахрай зібрав мільйон гривень за обіцянки відпочинку і зник

Автор: pl.npu.gov.ua
  У Полтаві оголосили в розшук 33-річного Михайла Тищенка, який зібрав 1 млн.грн за неіснуючі туристичні послуги і зник
У Полтаві оголосили в розшук 33-річного Михайла Тищенка, який зібрав 1 млн.грн за неіснуючі туристичні послуги і зник

У Полтаві оголосили в розшук директора турфірми "Ейфорія" 33-річного Михайла Тищенка. Пообіцявши потерпілим відпочинок, чоловік зібрав 1 млн грн і втік.

Про це Gazeta.ua розповів начальник відділу комунації відділення поліції №1 міста Полтави Володимир Пасічко.

Відомо, що Михайло Тищенко кілька років тому переїхав до Полтави з сусідньої області. У Київському районі Полтави, в одному з офісів ТРЦ "Київ" відкрив турагенство "Ейфорія".

"Офіційно працював більше року - заробляв собі авторитет і клієнтів. Коли їх стало багато, зібрав гроші і втік. Потерпілі почали звертатися наприкінці минулого року. Коли ми зрозуміли, що їх багато, відкрили провадження і розпочали досудове розслідування. У нас достатньо доказів протиправної діяльності, тому ми оголосили Тищенка в розшук", - пояснив Володимир Пасічко.

Розшукуваний Михайло Тищенко в шахрайський спосіб заволодів майже 1 млн грн своїх клієнтів. Оформляв замовлення на відпочинок за кордоном із 100-відсотковою передоплатою, після чого привласнив отримані кошти і зник. Наразі до правоохоронців звернулися понад 20 потерпілих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наші їдуть у Львів, іноземці - у Чорнобиль" - розповіли особливості туризму в Україні

Поліція відкрила кримінальне провадження за зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми, а також за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

За такою кваліфікацією чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Поліція звертається з проханням надати інформацію про місцеперебування підозрюваного у скоєнні названих злочинів Тищенка Михайла Олександровича, 1985 року народження. Інформацію про нього просять повідомити за номерами телефонів: 0(50) 608 81 75, 0(99) 339 45 71, 102 чи повідомити в інший зручний спосіб до найближчого відділення поліції.

На період відпусток дали поради, як обрати туроператорів та авіаперевізників. Цьогоріч Кабмін посилив вимоги до організаторів відпочинку. Туроператори зобов'язані розкривати імена агентів, з якими працюють. Агентом може прикинутися шахрай, бо їм не потрібна ліцензія на роботу

Зараз ви читаєте новину «Ейфорія: шахрай зібрав мільйон гривень за обіцянки відпочинку і зник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути