Ексклюзиви
середа, 05 червня 2019 19:36

"Наші їдуть у Львів, іноземці - у Чорнобиль" - розповіли особливості туризму в Україні
6

Автор: KARPATY.LOVE
  Стандарті тури в Кам'янець-Подільський користуються популярністю серед українців
Стандарті тури в Кам'янець-Подільський користуються популярністю серед українців
Туристичний сезон в розпалі. Не дивлячись на доступність поїздок за кордон, люди все більше мандрують Україною. Найбільше люблять подорожі на вихідні або в незвичні місця.

Про переваги українського туризму та цікаві напрямки розповів Gazeta.ua директор турфірми Kraina UA Руслан Мірошниченко.

Автор: FILM.UA Group
  Руслан Мірошниченко розповів особливості туризму в Україні
Руслан Мірошниченко розповів особливості туризму в Україні

Як вплинув безвіз на популярність турів Україною?

Перші кілька місяців після прийняття безвізу люди дійсно переорієнтувалися на поїздки до Європи, але з часом усе повернулося на свої місця. У подорожах Україні є велика перевага - можна відправитися на вихідні, не плануючи поїздки. За кордон на один-два дні не поїдеш. Крім того, потрібно набагато більше грошей.

Які напрямки найпопулярніші?

Найчастіше українці обирають стандартні подорожі в Кам'янець-Подільський, Львів, Карпати, Одесу чи Чернівці. Проте останнім часом усе популярнішими стають поїздки в місця, які раніше не були туристичними, наприклад, Харків, Кропивницький, Миколаїв, різні заповідники, національні парки. Ще 3 роки тому ми подумати не могли, що Кривий Ріг буде цікавий туристам. Зараз усім хочеться подивитися один з найбільших кар'єрів світу, який глибиною 400 метрів. До того ж там є єдиний в країні підземний трамвай. Популярними є тури в Чорнобиль. Частіше їх обирають іноземці, але серед українців охочих не менше. Туди їдуть ознайомитися з історією, пізнати нові відчуття, зробити незвичні фото.

Автор: Rostislav Serhiychuk/cityblog.com.ua
  Люди приїжджають у Кривий ріг подивитися на Карачунівський кар'єр
Люди приїжджають у Кривий ріг подивитися на Карачунівський кар'єр

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Щоб полюбити все хороше в своїй країні, треба побувати в інших" - Леонід Кантер

Скільки готові витратити українці на подорож?

Якщо це екскурсійна поїздка, то за один день можуть віддати до тисячі гривень. Але у вартість мають бути включені обід, вхідні квитки та проїзд. За два дні - 2,5 тисячі. Відпочинок на більш довготривалий період люди спокійно влаштовують за 7 тисяч гривень. Найпоширеніші тури одноденні. Заради них не варто брати відпустки, дешевші і легше організувати. Мандрівки на тиждень найменш популярні, зазвичай замовляють на свята, коли люди мають більше вихідних.

У який сезон найбільше замовляють поїздок?

Сезонність - один із найважливіших факторів у нашій справі. Найактивніше замовляють тури весною та восени. Це найкомфортніший час для подорожей: не холодно і не дуже спекотно, усе починає квітнути, зеленіти або навпаки гарне пожовкле листя. Є можливість влаштовувати пікніки, фотосесії. Літом усі їдуть на море, а не на екскурсії. Період з листопада до березня є найменш популярним для поїздок Україною. Виключення становлять лише новорічні свята.

Автор: yandex.com
  Влітку українці віддають перевагу відпочинку біля моря
Влітку українці віддають перевагу відпочинку біля моря

У подорожі Україною більше їздить молодь чи люди старшого віку?

Пару років тому 70 відсотків мандрівників Україною були люди від 30 років. Зараз ситуація змінилася, інколи більшу частину туристичної групи складає молодь до 25 років. Це пов'язано із розвитком патріотизму. Українці почали більше поважати свою державу, тому активно цікавляться тим, що навколо. Крім того, молодь рідше користувалася послугами туроператорів, складали маршрут самостійно. Тепер їх приваблює щось незвичне. У такі місця потрапити складно, наприклад, в музей ракетних військ у Миколаївській області. Він знаходиться далеко від населених пунктів і громадський транспорт туди не їздить. Крім того, формат проведення екскурсій зараз дуже змінився. Екскурсоводи зазвичай жваві, цікаві молоді люді. У поїздках не лише розповідають, а й розважають клієнтів, дають вільний час.

Автор: Уніан
  Шарівський палац є один з найкрасивіших палацово-паркових комплексів України
Шарівський палац є один з найкрасивіших палацово-паркових комплексів України

Які нові напрямки відкрили в останні роки?

Нові напрямки шукаємо досі, проте для того, щоб їх популяризувати треба багато часу, інакше туди ніхто не поїде. Намагаємося кожного року пропонувати близько 7 нових маршрутів. Із останніх - це Харківщина. Маємо 15 програм по області, серед них Куцівська пустеля, Святогірська лавра, Шарівський палац, заповідники. Про них навіть місцеві мало знали.

Зараз ви читаєте новину «"Наші їдуть у Львів, іноземці - у Чорнобиль" - розповіли особливості туризму в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути