Ексклюзиви
понеділок, 19 квітня 2021 19:30

Дочка віддала під опіку ромам: розповіли, як шукали 82-річного чоловіка

Олександр Щербак з Кривого Рогу Дніпропетровської області мешкав на четвертому поверсі багатоповерхівки. У квартирі жив сам. Одного дня сусідка помітила, що його не видно.

"Коли було тепло, постійно сидів на лавці з бабусями біля під'їзду, а взимку часто виходив на балкон. Я виходила на вулицю з дитиною, і його бачила - потім він зник. Я думала, може дідусь старенький, захворів, тому не виходить. Десь тиждень його не бачила", - розповіла Gazeta.ua Ірина ( прізвище просить не вказувати) сусідка Олександра Никифоровича. Неподалік їх будинку є район, де мешкають роми. Одного дня сусіди побачили, як вони виносять з квартири Щербака речі.

"Ми одразу зрозуміли, що речі виносять саме з квартири дідуся, тому що вікна у нас виходять на одну сторону. Деякі речі виносили з під'їзду, деякі викидали просто з вікна. Одразу прийшла думка: може, Никифорович помер. Але ознак того, що він чимось хворів не було", - додала сусідка.

Автор: Фото надала сусідка Олександра Щербака Ірина
  Олександр Щербак мешкав на четвертому поверсі багатоповерхівки. У квартирі жив сам. Одного дня сусідка помітила, що його не видно
Олександр Щербак мешкав на четвертому поверсі багатоповерхівки. У квартирі жив сам. Одного дня сусідка помітила, що його не видно
Автор: Фото надала сусідка Олександра Щербака Ірина
  Під час пошуків, сусіди мали лише чорно-біле фото чоловіка
Під час пошуків, сусіди мали лише чорно-біле фото чоловіка

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незрячу 83-річну жінку замкнув у квартирі син – коли врятували, попросила хліба

Рідних Олександра Никифоровича сусіди ніколи не бачили. Однак він розповідав, що має дочку. Потім говорив, що в Києві живе син. З ним не спілкувався. Після зникнення Щербака сусіди звернулися за допомогою до журналістів, пошукової організації, в поліцію.

"Десь через 15 хвилин приїхали поліцейські з нашого райвідділку. Опитали сусідів. Наступного дня до мене приїхали працівники карного розшуку. Привезли фото неопізнаних тіл. Один з чоловіків був схожий на дідуся", - розповіла Ірина.

Журналістка, яка допомагала з пошуками, звернулася до Криворізької міської ради. Там з'ясувала, що 19 березня біля Олександра Никифоровича у квартиру прописався чоловік ромської національності. Згодом, поліцейські знайшли телефон зниклого.

"Коли вони приїхали, сказали, що знайшли телефон дідуся. Говорили, що поїдуть туди, звідки йшов сигнал. За кілька хвилин скинули мені фото живого і здорового Никифоровича. Його зняли на відео. На питання, чи його викрали, відповів "ні", - сказала Ірина.

З'ясувалося, що чоловіка на прохання доньки під опіку взяли роми. Документально це не оформили.

"Чоловіка привозили у відділ реєстрації, однак з машини він не виходив. Переживаємо за його життя. Думаємо, не з власної волі він там опинився, - додала Ірина.

Номер телефону опікуна сусіди взяли. Долю чоловіка контролюють.

Раніше повідомлялося, що 82-річний Олександр Щербак від середини березня 2021 року перестав з'являтися на людях і навіть на балконі. Сусіди побачили, що невідомі люди винесли з його квартири всі речі. завантажили у вантажівку і поїхали. Сусіди одразу кинулися на його пошуки.

Зараз ви читаєте новину «Дочка віддала під опіку ромам: розповіли, як шукали 82-річного чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути