Ексклюзиви
пʼятниця, 18 вересня 2020 09:50

Чоловік незаконно утримував хлопця з інвалідністю і примушував жебракувати

Чоловік незаконно утримував хлопця з інвалідністю і примушував жебракувати
Зловмисник скористався фізичним і психологічним станом потерпілого і примушував його жебракувати в людних місцях Івано-Франківська

Поліцейські Івано-Франківщини затримали чоловіка, який у себе вдома незаконно утримував 22-річного хлопця з інвалідністю та систематично примушував його жебракувати в обласному центрі, а сам контролював процес і забирав гроші. Про це повідомляє сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік у розшуку та під арештом блукає та жебракує з дітьми

"Встановлено, що 30-річний мешканець Тлумацького району експлуатував 22-річного калушанина з інвалідністю (ІІ група). Зловмисник скористався фізичним і психологічним станом потерпілого і тривалий час примушував його жебракувати в людних місцях Івано-Франківська. При цьому за процесом спостерігав неподалік, опісля забирав кошти і відвозив потерпілого до власної домівки. Такі незаконні дії зафіксовані правоохоронцями, в тому числі камерами відеоспостереження" , — йдеться в повідомленні.

16 вересня злочинця затримали під час контролю за потерпілим і вилученням коштів. У поліції відкрили кримінальне провадження за торгівлю людьми. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу щодо зловмисника. Йому загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

32-літня Вінничанка погодилася віддати за 15 тисяч гривень на 3 дні, власних дітей для жебрацтва на території сусідніх областей. Дітям вона сказала, що ті їдуть до табора на відпочинок.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік незаконно утримував хлопця з інвалідністю і примушував жебракувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути