Ексклюзиви
вівторок, 10 травня 2011 17:58

Через крадіїв дизпалива ледь не сталася екологічна катастрофа на Закарпатті

Через крадіїв дизпалива ледь не сталася екологічна катастрофа на Закарпатті

На Закарпатті через крадіжку солярки прорвало нафтопровід. Більше 100 літрів дизельного палива вилилося в гірський потік.

Аварія сталася на продуктопроводі поблизу села Жорнава Великоберезнянського району.

"Вночі до нас зателефонували охоронці продуктопроводу, - повідомили у Великоберезнянському райвідділі міліції. – Розповіли, що хтось намагався викачати солярку з труби. Коли на місце аварії прибули міліціонери, нікого з крадіїв там не застали. Зараз займаємося їх пошуком. Триває слідство".

Працівники аварійної бригади ліквідували наслідки аварії: через кожні 100 метрів водотоку влаштували уловлювачі нафтопродуктів. В місцях накопичення нафтопродуктів застосовують сучасний адсорбційний матеріал "Анокадін". Він поглинає нафту із поверхні води.

Перший вилив солярки в цьому районі стався взимку 2009 року поблизу с. Кострино. Тоді через подібну аварію частина сільських земель стала тимчасово не придатною для господарювання, а вода в колодязях – не придатною для вживання. Довелось будувати водогін для подачі чистої води.

До речі, минулого року закарпатська міліція знешкодила злочинне угруповання, яке займалося крадіжками солярки з міжнародного нафтопроводу в Ужгородському районі. Шестеро зловмисників заарештовано, вилучено краденої солярки на 600 тисяч гривень. Сьогодні ця кримінальна справа перебуває на розгляді в суді.

Зараз ви читаєте новину «Через крадіїв дизпалива ледь не сталася екологічна катастрофа на Закарпатті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути