вівторок, 03 квітня 2007 11:39

У Британських містах екологія гірша, ніж в Чорнобилі

За даними британської Королівської комісії із забруднення навколишнього середовища через несприятливу екологію в містах Великобританії щорічно вмирають 24 тисячі чоловік, тоді як від наслідків вибуху на АЕС в Чорнобилі в Європі в різні роки померли 16 тисяч, пише газета The Guardian.

Згідно новому дослідженню екологів, вдихання повітря в містах Великобританії впливає на тривалість життя більше, ніж наслідки ядерних бомбардувань японських міст Хіросіма і Нагасакі в 1945 році і вибух на радянській атомній станції в 1986 році, пише газета The Times.

Дослідники оцінили ризик померти від опромінювання як 1 до 100, тоді як в результаті дії несприятливих чинників із-за тривалого мешкання у великих містах це число збільшується до 2,8.

Крім того, на тривалість життя впливають куріння і ожиріння. Так, завзятий курець живе на десять років менше, а людина, яка страждає від надмірної ваги, може віднімати по чотири роки свого життя з кожних десяти років. Разом з тим, життя людей, що опинилися за півтора кілометри від епіцентру вибуху атомної бомби і отримали радіоактивне опромінювання, скоротилося в середньому на 2,6 роки, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «У Британських містах екологія гірша, ніж в Чорнобилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути