четвер, 14 квітня 2011 17:48

Буровики знищили 30 гектарів ріллі

На землях сільгосппідприємства "Агроекологія" працівники Полтавського відділення бурових робіт Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" знищили до 30 га орної землі.

— Ми на території Ставківської сільради Зіньківського району 10 років орендуємо в селян паї. Серце кров'ю облилося, коли побачив, на що перетворили наші землі ці шукачі корисних копалин, — розповідає Семен Антонець, співзасновник "Агроекології". — Уявіть тисячотонну махіну бурової вишки, яку тягнуть по полях. Просто в голові не вкладається. Вони пропороли наскрізь п'ять полів.

Буровики залишили по собі смугу до 20 м завширшки. Поруйнували асфальт дорогою до Ставкового.

— Ці землі відновлюємо біля 10 років, — продовжує Антонець. — Не використовуємо ніякої хімії, лише природні добрива. А тут нашу працю, кількарічний процес органічного відтворення родючості за кілька днів взяли і затрамбували.

У Новосанжарському районі працює спільне українсько-англійське товариство. Також видобувають вуглеводні. Там вишку розібрали і по частинах перевезли на інше місце. Використовують передові технології  для збереження родючості ґрунту. Аграрії кажуть, іноземці більше дбають за наші землі, ніж вітчизняні буровики.

У Полтавському відділенні бурових робіт "Нафтогазу України" пояснюють: якби розбирали установку та перевозили її, згаяли би до трьох місяців. Тому перетягнути вишку було найраціональніше.

Збитки, близько 93 тис. грн, сільгосппідприємству "Агроекологія" буровики відшкодували.

Зараз ви читаєте новину «Буровики знищили 30 гектарів ріллі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути