Ексклюзиви
середа, 04 травня 2011 19:27

Київ отримав лідертво за рівнем життя в Україні, але пасе задніх в Європі

Київ отримав лідертво за рівнем життя в Україні, але пасе задніх в Європі

За рівнем якості життя Київ лідирує в Україні, але істотно відстає від столиць Східної Європи - таких як Прага і Варшава. Про це свідчать результати дослідження, проведеного в рамках розробки "Стратегії розвитку Києва до 2025 року".

Як йдеться у повідомленні КМДА, під час дослідження респонденти відповідали на питання, що характеризують стан справ в таких секторах, як транспорт та транспортна

інфраструктура, інженерна інфраструктура, управління містом, охорона здоров'я, соціальне забезпечення і безпека, екологія та навколишнє середовище.

Низькі оцінки отримали транспортна та інженерна мережа, які сильно зношені. Крім того, на думку респондентів, низьким є рівень розвитку місцевого самоврядування та забезпечення охорони здоров'я в Києві. Трохи краще - ситуація з екологією. Так, відповідно до проведеного аналізу, у Києві рівень викидів, що забруднюють атмосферу, - найнижчий серед порівнюваних міст. Більшість респондентів зазначили, що зараз Київ є відносно безпечним для життя містом.

Також у дослідженні зазначається, що науковий потенціал, розвинена мережа освітніх установ і високий рівень освіти жителів столиці можуть стати конкурентними перевагами міста.

На думку учасників консорціуму з розробки "Стратегії розвитку Києва", ці проблеми не унікальні - з більшістю з них східноєвропейські столиці зіткнулися 10-15 років тому, і на сьогодні вони вже вирішені.

"Тому сьогодні завдання Києва - проаналізувати досвід провідних країн світу, розробити, з урахуванням власної специфіки, шляхи вирішення зазначених проблем", - вважають в КМДА.

Проект з розробки "Стратегії розвитку Києва" ініційований столичною владою. Для реалізації проекту створено Консорціум виконавців, до якого входять вітчизняні та міжнародні організації: Фонд Ефективне управління, консалтингова компанія The Boston Consulting Group, Інститут економіки та прогнозування НАН України, Інститут демографії та соціальних досліджень НАН України, Центр Разумкова, НДІ соціально-економічного розвитку міста , Інститут генерального плану Києва.

У результаті проекту буде розроблена Стратегія розвитку міста до 2025 року, яка буде включати бачення майбутнього Києва, цілі та пріоритетні напрямки розвитку, ключові ініціативи для досягнення цільових показників і плани реалізації.

Як раніше повідомляли ЗМІ, всесвітньо відома консалтингова компанія BCG (The Boston Consulting Group), напише стратегію розвитку столиці до 2025 року.

Зараз ви читаєте новину «Київ отримав лідертво за рівнем життя в Україні, але пасе задніх в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути