вівторок, 14 вересня 2010 14:16

Україна схожа на підпал рейхстагу у 1933 році - експерт

Україна схожа на підпал рейхстагу у 1933 році - експерт

Директор Інституту філософії ім. Григорія Сковороди, академік Мирослав Попович вважає, що команда чинного президента не спроможна вивести Україну на новий рівень розвитку.

Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Не знаю, наскільки можна Януковичу приписувати якісь плани, якесь бачення нової країни, - сказав Мирослав Попович. - Під час виборів вони обіцяли, що нова команда буде професійна і відповідальна. Конкретики ж у їхніх програмах ніколи не було. Ми тільки чули про покращення життя вже сьогодні".

На думку академіка, діяльність "регіоналів" поставила під сумнів майбутнє України.

"Найнебезпечніше те, що поставлено під сумнів майбутнє України як демократичної держави, що прагне в Європу, - зазначив Мирослав Попович. Те, що зараз бачимо у країні, схоже на підпал рейхстагу у 1933 році".

Велику стурбованість викликають арешти опозиціонерів, діяльність СБУ, наступ на свободу слова.

"Буде така боротьба за законність, що від законності каменя на камені не залишиться, - переконаний Мирослав Попович. - Приклади арештів говорять, що боротьба "за чистоту лав" може привести до повного знищення опозиції або доведення її до маргінального стану. Я не хотів би у цьому сенсі нічого нового мати, хай би збереглося те, що було".

Як відомо, 9 вересня в Києві відбулися національні збори Партії регіонів "Будуємо нову країну!". Учасники прийняли резолюцію на підтримку курсу реформ, проголошеного президентом Віктором Януковичем і направленого на реалізацію його передвиборної програми "Україна для людей".

Зараз ви читаєте новину «Україна схожа на підпал рейхстагу у 1933 році - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути