понеділок, 13 вересня 2010 14:48

Янукович буде правити 7 років?

Янукович буде правити 7 років?

Заступник голови Верховної Ради України, один з лідерів фракції "БЮТ-Батьківщина" Микола Томенко не сумнівається, що Конституційний Суд визнає неконституційною політичну реформу 2004 року.

Про це він заявив на брифінгу 13 вересня.

"Сьогодні абсолютно очевидне рішення Конституційного Суду, після того як останні члени Конституційного Суду, які висловлювали сумнів в доцільності скасування політичної реформи, залишили приміщення КС. Ні у кого немає сумніву, що буде ухвалене рішення, згідно з яким зміни до Конституції 8 грудня 2004 року будуть визнані як такі, що прийняті з порушенням", - сказав віце-спікер.

Водночас, за словами віце-спікера, існує декілька варіантів, яким чином відбуватиметься легітимізація відповідного рішення Конституційного Суду.

Перший – "революційний шлях" - друк в засобах масової інформації рішення Конституційного Суду і повернення України до Конституції 1996 року.

"Але версія революційна, на мою думку, малоймовірна, оскільки світ буде в шоку, оскільки визнаємо, що 6 років ми жили не по закону", - сказав він.

Найбільш імовірним варіантом на думку віце-спікера є ухвалення протягом двох сесій законопроекту про внесення змін до Конституції яким би було імплементоване рішення Конституційного суду.

Крім того, депутат прогнозує, що повноваження президента подовжать до 7 років, а парламентські вибори перенесуть на 2015 рік

13 липня до Конституційного Суду України надійшло конституційне подання щодо конституційності Закону України "Про внесення змін до Конституції України" від 8 грудня 2004 року N 2222 – IV.

Очікується, що КСУ поставить крапку у цій справі у жовтні.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Янукович буде правити 7 років?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути