Ексклюзиви
середа, 28 травня 2014 10:23

Чеченці не беруть участі в конфлікті на Донбасі - Кадиров

Чеченці не беруть участі в конфлікті на Донбасі - Кадиров

Глава Чеченської Республіки Російської Федерації Рамзан Кадиров спростовує повідомлення про участь чеченських підрозділів у військових діях на сході України.

Про це він написав у соціальній мережі "Instagram".

"Українські джерела тиражують повідомлення, що якісь "чеченські підрозділи" з Росії вторглися в Донецьк. Я офіційно заявляю, що це не відповідає дійсності. Ніякі "чеченські військовослужбовці" і тим більше "військові колони з Чечні" в конфлікті не беруть участі", - заявив Кадиров, додавши, що Чечня відповідно до Конституції Росії не має власної армії.

При цьому він все ж допустив, що чеченців у Донецьку зустріти можливо.

"Якщо ж в зоні конфлікту хтось бачив чеченця, то це його особиста справа. Чеченців три мільйони, і дві третини з них проживає за межами республіки, в тому числі на Заході. Ми не можемо і не повинні знати, хто з них куди їде, як не знали в Києві, хто з українців їхав воювати в Грозний. Якщо ж влада України дуже хоче бачити в Донецьку "чеченські підрозділи", навіщо їхати в Донецьк, коли є хороша дорога до Києва?" - зауважив Кадиров, запевнивши, що хоче, "щоб у цій країні запанував мир".

Нагадаємо, що українські силовики не раз повідомляли про те, що на боці терористів на Сході України воюють чеченські найманці. Наявність чеченців в рядах донецьких ополченців підтвердив і один із командирів донецького ополчення Сергій Здрилюк, відомий під псевдонімом "Абвер".

Зараз ви читаєте новину «Чеченці не беруть участі в конфлікті на Донбасі - Кадиров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути