Ексклюзиви
середа, 22 квітня 2015 11:11

Більше тисячі агресивних шахтарів прорвалися впритул до будівлі адміністрації Порошенка

Більше тисячі агресивних шахтарів прорвалися впритул до будівлі адміністрації Порошенка
Фото: korrespondent.net

Більше однієї тисячі шахтарів, які прийшли в середу вранці передати свої вимоги керівництву держави в центрі Києва, прорвалися через охорону на вул. Банкова біля адміністрації президента і впритул наблизилися до будівлі.

Протестувальники голосно стукають шоломами і кричать. Шахтарі поки не висловили свої вимоги, однак поводяться агресивно. Біля будівлі АП вишикувалося кілька кордонів міліції. Всього близько 100 осіб. До охорони правопорядку залучено також бійці Нацгвардії.

Нагадаємо, у Києві у вівторок пройшов Третій з'їзд шахтарів України, що прийняв постанову, в якій міститься звернення до президента України про відставку міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина. З'їзд шахтарів, в якому взяло участь близько 800 делегатів, також вимагає скликати засідання РНБО, на якому мають бути вироблені заходи з врегулювання кризової ситуації у вугільній галузі.

У постанові з'їзду також міститься звернення про внесення змін до держбюджету України, в якому має бути передбачено необхідну кількість витрат на держпідтримку галузі. У разі повного ігнорування постанови з'їзду, шахтарі мають намір підготувати і провести загальноукраїнські страйку.

Зараз ви читаєте новину «Більше тисячі агресивних шахтарів прорвалися впритул до будівлі адміністрації Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути