субота, 23 лютого 2019 16:50

Білоруське посольство висунуло ноту протесту Україні: подробиці

Білоруське посольство висунуло ноту протесту Україні: подробиці
На Миколаївщині невідомі напали на білоруський асфальтний завод. Фото: Nv.ua

На Миколаївщині в місті Новий Буг невідомі пробралися на територію білоруського асфальтового заводу, зв'зали охоронця і вчинили підпал.

"Попередньо відомо, що зловмисники завдали тілесних ушкоджень охоронцю, а коли той знепритомнів, зв'язали його мотузкою, після чого підпалили щитову пульта керування та генератор підприємства запальною сумішшю", - повідомляє відділ комунікації поліції регіону.

Отямившись, охоронець звільнився і викликав екстренні служби.

Пожежу ліквідували співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій. Сума завданих збитків встановлюється.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею "Умисне знищення або пошкодження майна", наразі тривають необхідні першочергові слідчі та оперативно-розшукові заходи.

Водночас посольство Білорусі в Україні повідомило, що в ніч на 22 лютого було скоєно розбійний напад на асфальтобетонний завод у Новобузькому районі Миколаївської області, який заснований "Будівельно-монтажним трестом №8" (м. Мінськ) в рамках реалізації договорів, укладених на капітальний ремонт ділянок автотрас у Миколаївській області.

"Невстановлені особи отруїли сторожових собак, побили і зв'язали охоронців, завдали матеріальної шкоди", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невідомі спробували спалити черговий арсенал ЗСУ

Крім того, білоруське диппредставництво направило до МЗС України ноту, в якій говориться, що "такі протиправні акції не відповідають домовленостям на вищому рівні щодо співпраці у сфері дорожнього будівництва, завдають прямої шкоди розвитку торгово-економічних відносин між країнами, негативно впливають на інвестиційний імідж України".

"Посольство сподівається, що українська сторона вживе вичерпних заходів щодо ретельного розслідування нападу, встановлення винних та притягнення їх до відповідальності", - йдеться в тексті заяви.

Також у білоруському посольстав наголосили, що останнім часом в Україні почастішали випадки прояву недобросовісної конкуренції щодо білоруських організацій, які беруть участь в модернізації української мережі автодоріг, і спроби дискредитувати роботу холдингу "Белавтодор" на українському ринку. У зв'язку з цим посольство направила звернення до віце-прем'єр-міністра України – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка.

У місті Бар, що на Вінниччині власниці фермерського господарства Вікторії Кулик підпалили два автомобілі. Це сталося після численних погроз і вимагання грошей.

Зараз ви читаєте новину «Білоруське посольство висунуло ноту протесту Україні: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути