понеділок, 20 серпня 2012 15:00

88-річну бабцю обікрали фальшиві соціальні працівники

88-річну бабцю обікрали фальшиві соціальні працівники
Фото: 20minut.ua

Втратила 8,5 тисяч гривень довірлива жителька Рівного, яка пустила до себе в квартиру двох незнайомок. Пенсіонерка не довіряє банкам і ховала заощадження під подушкою у спальні.

88-річна жінка мешкає в одному з будинків на проспекті Миру. По обіді бабця займалася своїми справами, коли в її квартиру хтось постукав. Жіночий голос з-за дверей повідомив, що прийшли фахівці зі сфери обслуговування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безробітний обікрав 150 квартир

"Пенсіонерка не здивувалася - бо саме цього дня чекала на візит справжніх соціальних працівниць з організації "Червоний хрест", - розповідає Юлія Кривульська з міськвідділу міліції. – Відчинивши двері, пенсіонерка побачила двох жінок. Одна з них увійшла у квартиру за господинею і стала у дверях кухні. А от де в цей час знаходилася інша гостя, бабця не помітила".

Молодиця окинула оком кухню і заговорила про ремонт – сказала, що треба ставити нову газову плиту. Бабця трохи здивувалася, бо очікувала від гості допомоги по господарству. Однак відповіла жінці, що кухня її цілком влаштовує і нічого міняти у ній вона не збирається. Тоді шахрайка запропонувала їй написати листа-відмову від ремонту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахрайки-циганки пограбували 400 пенсіонерів

Бабця й листа писати відмовилася, бо має поганий зір. Гостя для вигляду ще кілька хвилини її вмовляла, а потім окликнула напарницю і вони удвох залишили квартиру.

За деякий час господиня надумала вийти у місто. Почала збиратися, глянула під подушку, а там порожньо. У своєму ліжку пенсіонерка ховала 8,5 тисяч гривень. Гроші зникли разом із соціальними працівницями.

Шахрайок поки не знайшли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За місяць злодії з Тернопільщини вкрали 11 бетономішалок

"Ймовірно, одна з жінок натрапила на схованку випадково. Вона мала можливість нишпорити у кімнаті, доки її колега відвертала увагу розмовами на кухні. Адже господиня не бачила, чим та займається, - додають у міліції. – Слідство у справі триває. Просимо громадян перевіряти документи у несподіваних гостей і телефонувати в ті організації, якими вони представляються. Лише після уточнення можна відкривати двері".

Зараз ви читаєте новину «88-річну бабцю обікрали фальшиві соціальні працівники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути