середа, 12 квітня 2006 17:42

Злодій купився на 500 гривень зарплати

48-річний журналіст Василь Артим на території садово-городнього кооперативу "Репортер" біля Івано-Франківська затримав грабіжника.

Головний редактор обласної газети "Рідна земля" разом із двома друзями приїхав відпочити на дачу. Зайшов у будиночок і знітився — хтось розкидав інструменти, потрощив меблі, посуд, поцупив старенькі побутові прилади. З даху навіть шматок бляхи видер.

— Я вийшов у двір, почав розпитувати сусідів, може, бачив хто злодія, — каже пан Василь. — Потім бачу двох хлопців, які несуть шматки бляхи. Ми пішли за ними. Коли підійшли до річки Бистриці, ті двоє покидали все і повтікали.

Василь Артим повернувся на дачу й машиною вирушив у сусіднє село Хриплин. Там розпитав у перехожих, хто розбиває будинки. Одна жінка вказала на хату такого собі Попика.

— Друзі мої залишилися на вулиці, а я рушив до хати, — веде далі журналіст. — Зайшов і кажу: так і так, знаю, що був у мене на дачі, шукаю сторожа, плачу 500 гривень!

На диво, 28-річний Михайло Джус (так насправді звали Попика) погодився. Гість лише додав, що, мовляв, треба ще заїхати у міліцію, якусь там охоронну ліцензію оформити.

— У машині ми його взяли в оборот, то він і зізнався, — каже Артим. — Розповів, як заліз на мою дачу через вікна на другому поверсі... як хотів узяти кавоварку, а вона  розбилася... як потім спересердя піч розвалив... як зі своїм подільником іще три дачі пограбував у Микитинцях.

У міліції оформили затримання Джуса.

Зараз ви читаєте новину «Злодій купився на 500 гривень зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути