вівторок, 12 січня 2010 07:54

Безробітний обікрав 150 квартир

Тернополянин 22-річний Сергій обікрав понад 150 квартир у Києві. Представлявся працівником "Київгазу", тому люди відкривали двері.

Після школи Сергій ніде не працював. Двічі сидів у в"язниці за крадіжки. Торік 30 жовтня звільнився. Переїхав до Києва, винайняв квартиру. У підземному переході біля станції метро Хрещатик купив порожнє посвідчення працівника "Київгазу". Вклеїв своє фото, за допомогою комп"ютера і кольорового принтера зробив печатку.

— Ходив по квартирах, — каже Тетяна Малишева зі Святошинського райуправління міліції Києва. — Показував посвідчення. Казав, що "Київгаз" проводить заміну газових лічильників. Його пускали до квартир. Робив вигляд, що знімає показники лічильників, а насправді вичищав шухляди, тумбочки, гаманці, кишені.

Сергій забирав гроші, мобільні телефони, золоті прикраси, фотоапарати, ноутбуки.

— Бувало, підхожу до дверей, а мені кажуть: "немає нікого вдома, я не відкрию", — розповідає Сергій. — Тоді я кажу: "Шановна, я просто зараз можу на три години відключити вам газ". І люди відкривали.

Чоловік говорить, що за день обходив до 100 помешкань, однак не в кожному вдавалося щось вкрасти. Найбільше подобалося заходити до пенсіонерів. Ті найменш уважні, пропонують чай і каву. Жодного разу його не спіймали.

Наприкінці грудня в одній з квартир мешканці помітили, що гість порпається в шухляді. Здійняли ґвалт і той утік. Повернувся до Тернополя, де напередодні Нового року його затримали міліціонери. Сергієві загрожує до шести років в"язниці.

— Він сам на себе зібрав компромат, — продовжує Тетяна Малишева. — Зберігав удома фальшиві заяви на заміну лічильників. Він хизується, як виносив ноутбуки, фотоапарати, мобільні телефони, смартфони. Усе збував на Радіоринку, а золоті прикраси відносив до ломбардів.

Зараз ви читаєте новину «Безробітний обікрав 150 квартир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути