вівторок, 27 лютого 2007 19:50

10-річна дівчинка написала скаргу на батьків президентові України

"Там діти спали на такому ганчір"ї, що в мене вдома собака на кращому спить. У хаті смердить, не топиться. Ну, ніяких умов, — розповідає 43-річна Алла Король, секретар Михайлівської сільради, що в Вільнянському районі Запорізької області. — Коли ми забирали Вікторію, мати кричала, що приїде її повертати. Сумніваюся, що вона куди-небудь їздила".

10-річна Вікторія Гук із села Соколівка написала листа президентові України. Дівчинка розповіла, що її батьки п"ють, а вона часто сидить голодна. Просить Віктора Ющенка дати їй шматок хліба.

Кажуть, що сім"я Гуків — неблагополучна. Батьки Вікторії, 43-річна Ольга та Сергій, 48 років, ніде не працюють і п"ють. Старші сестри — заміжні. 14-річний брат Віталій — школяр.

— У тої матері було четверо чоловіків і всі діти на різних прізвищах. Можна здогадатися, на кого вона схожа, — каже Алла Король. — Працювати вони не хочуть, хоча роботи в нас вистачає.

Жінка розповідає: коли дівчинку везли до притулку, вона непокоїлася за здоров"я мами. Казала, що в неї слабке серце.

Дитина дуже розумна, любить читати газети

— Я думаю, що то матір надоумила доньку написати лист Президентові. Гадала, що приїдуть із Києва і дадуть їм мішок золота, щоб було за що пити, — веде далі Король. — Вікторія нам розповіла, що адресу Ющенка дала подружка, яка колись писала схожий лист — її повезли до дитячого табору.

Лист Вікторії таки надійшов до Секретаріату президента. Звідти зателефонували до Запорізької облдержадміністрації — просили дізнатися про 10-річну дівчинку, яка голодує. З області звернулися до заступника голови Вільнянської райдержадміністрації Андрія Саляніна, 34 роки. До Михайлівки виїхали працівники районної служби в справах неповнолітніх. Батьків Вікторії застали за чаркою. Віддавати дитину вони не хотіли. Але та написала заяву, в якій просила забрати її до притулку.

— Дівчинка лише непокоїлася, чи знайде вона там друзів, — каже Андрій Салянін.

Вікторію привезли до Оріхівського притулку для неповнолітніх. Там вона жила місяць.

— Дитина дуже розумна, знає, що і як сказати, любить читати газети. Про батьків нічого не розповідала. Ображалася на них, що ніколи її не провідують. Та вони жодного разу не поцікавилися, як їй у нас. А от сестри дзвонили, — розповідає завідувач притулку Ганна Мураль, 33 роки.

Додає: Вікторія не любить, коли їй дошкуляє преса.

— Одного разу вона прибігла до мене і сказала, що не хоче, аби про неї писали, показували по телевізору, — ділиться Ганна Мураль.

Тиждень тому Вікторію Гук перевели до Матвіївської школи-інтернату, що в сусідньому селі з Соколівкою. Працівники закладу кажуть, що дитині тут добре.

Питання позбавлення батьківських прав Ольги та Сергія Гуків не порушується.

Зараз ви читаєте новину «10-річна дівчинка написала скаргу на батьків президентові України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути