неділя, 14 травня 2017 18:10

107 тис. грн за образи: поліцейський вимагає від блогера моральної компенсації

107 тис. грн за образи: поліцейський вимагає від блогера моральної компенсації
Судове засідання. Потерпілий поліцейський Денис Дуфик вимагає від блогера Віталія Бойченка 107 тис. грн за образи. Характерні відео опубліковані на Youtube ФОТО: vedomosti-ua.com

У Харкові поліцейський вимагає від блогера-активіста "Дорожнього контролю" 107 тис. грн моральної компенсації. На каналі у Youtube Віталій Бойченко виклав відео розмови з поліцейським. У записі - нецензурні слова та образи, які він сіяв поліцейському.

Відео опубліковані на каналі "Хозяин двора".

"12 травня відбувся суд за позовом патрульного поліцейського Дениса Дуфика до відомого харківського блогера Бойченка. За зневажливе ставлення вимагав від активіста 107 тис. грн. У свою чергу, Бойченко, який ще вчора погрожував примножити на нуль поліцейського, у залі суду своєї вини не визнає. Більше того, активіст "Дорожнього контролю" заявив, що не є автором відео. А також те, що не володіє ютуб-каналом", - йдеться у відероликах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Стара система зламана. Ніхто не може вказувати патрульному, кого карати, а кого — ні"

Після засідання Фрунзенського райсуду Харкова, Бойченко прокоментував інцидент.

"Співробітник поліції вчиняв не згідно законодавства. Упереджене ставлення до мене було із самого початку. У результаті - моє звернення до нього та й увесь діалог був виправданим. Я вважаю, що ці слова необразливі. Усе сказане в рамках законодавства", - каже Бойченко.

На питання журналістів, яким чином допоможе лайка на поліцейського, активіст сказав: "Я вчу поліцію, як правильно служити".

Окрім того, Бойченко вже встиг опублікувати відео судового засідання. Він та його адвокат вживають ненормативну лексику та обговорюють патрульного.

За словами адвоката патрульного Олександра Нікольського, закон не передбачає іншого способу притягнути Бойченка до відповідальності, як подати позов про захист честі та гідності.

"Формально його дії не підпадають під склад адміністративних правопорушень, під склад кримінального правопорушення. Однак треба вирішувати це питання. Таким чином, боротися з неадекватною поведінкою. Дуфик Денис Олегович від цих образ поніс моральні страждання, постраждали його честь, гідність. Дане відео було оприлюднене необмеженому колу осіб, які його дивилися, залишали там негативні коментарі. З огляду на кількість переглядів, обрали саме 107 тис. грн", - повідомив адвокат.

Патрульний каже, що отримані гроші переведе на лікування харківського патрульного Василя Маркевича, який уже кілька місяців перебуває в комі після нападу грабіжників.

Наступне засідання суду призначили на 31 травня, на 15:30.

31 грудня 2016 року екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль "Хюндай". За деякий час до місця події прибув активіст. Він представився "фахівцем у галузі права згідно ст.271 КУпАП". Під час спілкування з патрульним, чоловік погрожував правоохоронцю. Відео спілкування активіст опублікував у соцмережах.

Зараз ви читаєте новину «107 тис. грн за образи: поліцейський вимагає від блогера моральної компенсації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути