Ексклюзиви
пʼятниця, 23 лютого 2018 06:06

Зменшилась кількість безробітних

В Україні кількість безробітних зменшилась на 51 тис. осіб. У січні цього року їх зареєстровано 378,9 тис. Торік у цей період на обліку було 429 тис. людей.

Експерти пояснюють тенденцію збільшенням кількості трудових мігрантів за ­кордон.

— Третій рік поспіль найбільше нараховують виробничих вакансій, — розповідає експерт ринку праці 45-річна Тетяна Пашкіна. — Попит існує як на інженерний склад, так і на працівників виробництва. Потрібні менеджери з продажів, оператори контакт-центрів, водії, кур'єри. Менше шукають секретарів чи асистентів. У столиці найзатребуваніші програмісти.

За останні три роки з України на роботу до інших країн виїхали майже 6 млн українців. Працюють переважно в Польщі, Росії, Німеччині, Чехії. Такі дані подає міжнародна організація з працевлаштування.

— Типовий трудовий мігрант — чоловік від 18 до 35 років. Наймаються на робочі спеціальності. Серед жінок переважають старші 40 років, які виростили дітей, працюють у сфері послуг, — каже 42-річний Василь Воскобойник, президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування. — Раніше проблема стосувалася західних і центральних регіонів. Тепер зі сходу й півдня теж їдуть. Буває, хтось влаштовується на роботу, а тоді зве родичів, сусідів. Іноді виїздять родинами.

Зараз ви читаєте новину «Зменшилась кількість безробітних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути