Ексклюзиви
четвер, 05 січня 2012 05:15

Житло у Карпатах подешевшає вдвічі

На новорічні та Різдвяні свята Володимир Гороховський приймає туристів у своїй "Яблунівській садибі" в селищі Яблунів, між містами Коломия та Косів на Івано-Франківщині.

— Снігу нема, але ж не всі катаються на лижах. Їдуть подихати, зняти депресію. Карпати красиві у будь-яку пору. В мене все забите на свята. Люди шампанське п'ють,— каже господар.

У кімнатах живуть до восьми відпочивальників. Платять по 150 грн за добу, як і торік.

— Душ і туалет не працюють. Через суху осінь у Карпатах мало води в криницях. Насос не може закачати воду. Для пиття й вмивання тягаємо відром із криниці. Гості ходять у туалет на дворі. Харчуються туристи самі. Готують на нашій кухні. Можна за 15-20 гривень поїсти в колибі. Але на свята там ніде й сісти, так людей багато. Приїздіть наприкінці січня — в лютому. Може, впаде сніг. І людей менше. Ціни точно знизяться. У мене буде 70 гривень на добу. Та й людей менше. На новорічні свята наганяють ціни.

Ганна Шкоропаняк, власниця садиби "Карпатські зорі" у селищі Верховина Івано-Франківської області, бере за ліжко 200 грн на добу. Після 12 січня — по 150. Дітям до 12 років обіцяє 20% знижки. У вартість входить сніданок.

— Торік підйомник на "Буковелі" коштував 33 гривні, а цього року, чула, 140 на день. Там насипали штучного снігу. А в нас снігу нема, — говорить господиня.

Олександр Лисиця, 48 років, має садибу "4 сезони" у Славському  Львівської області. Здає три двоповерхові котеджі. У новорічні свята брав від 1,6 до 3 тис. грн, залежно від кількості спальних місць. За триразове харчування треба доплатити по 120 грн з особи.

— У котеджах є всі зручності. У мене з водою проблем нема. Ціни на проживання в нас такі ж, як і минулого року. Все зайнято до 10 січня.

Зараз ви читаєте новину «Житло у Карпатах подешевшає вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути