пʼятниця, 06 квітня 2012 00:45

Залізничні квитки продають дешевше через інтернет

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Киянин Валерій намагається роздрукувати квиток на Центральному вокзалі столиці. Екран терміналу показує повідомлення ”збій системи”
Киянин Валерій намагається роздрукувати квиток на Центральному вокзалі столиці. Екран терміналу показує повідомлення ”збій системи”

На Центральному залізничному вокзалі столиці встановили перший термінал для друку  квитків.

Їх замовляють на сайті www.e-kvytok.ua. Оплачують теж через інтернет банківською карткою. На електронну адресу надходить підтвердження про оплату зі штрих-кодом і номером замовлення. Лист можна роздрукувати. Квитковий автомат на вокзалі має сканер, що зчитує штрих-код на роздруківці. Потім видає квиток. Замість нього можна ввести номер замовлення на екрані автомата.

4 квітня о 13.00 киянин 26-річний Олександр Хвостенко підходить до пристрою. Він — перший за годину клієнт. Каже, замовив квиток до Дніпропетровська.

— Через інтернет обходиться на 10 гривень дешевше, бо там менша комісія. Я сам можу вибрати собі місце у вагоні. Головне, не треба нервувати в чергах. По вечорах доводиться стояти по півгодини. А тут — роздрукував квиток і пішов на поїзд. Я бачив такі машини у Варшаві, Москві та Мінську кілька років тому. Там їх багато на кожному вокзалі. А наші залізничники тільки щойно додумались, — розповідає Олександр.

Отримати квиток Олександрові вдалося не одразу. Автомат вийшов із ладу. Техніки ремонтують пристрій, просять підійти пізніше. Чоловік чекає в кафе. За півгодини повертається і друкує квиток. Наступний замовник, 42-річний Валерій підходить за півтори години. Йому машина показує повідомлення "збій системи". Валерій стає в чергу до звичайної каси. Там теж видають замовлені через інтернет квитки.

На Південному вокзалі столиці для інтернет-замовників є окреме віконце. Квитки видають за номером замовлення та паспортом.

Зараз ви читаєте новину «Залізничні квитки продають дешевше через інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути