Ексклюзиви
вівторок, 11 вересня 2018 00:20

"За місяць жодного разу не виносили сміття"

— Чоловіків охочіше беруть на квартиру. Господарі пояснюють, що з ними менше клопотів. Бо жінки — це косметика, прання, частіше миються, — розповідає рієлтор 55-річна Оксана Іванців із Луцька.

— Одні хочуть лише студентів, бо ті вихідними їздять додому. Другі — лише працюючих. Мовляв, вони серйозніші. Найпопулярнішими кандидатами є молоді пари без дітей. Важко знайти житло квартирантам, що мають домашніх тварин. У Луцьку — дефіцит житла. Приїхали багато військовослужбовців. Вартість оренди теж зросла. Найчастіше конфлікти між орендарями та власниками квартир виникають через затримку оплати, пошкодження майна. Якось жінку тричі підряд виселяли з квартир. Мала багато особистих речей. Їй не кімнату треба було шукати, а окрему квартиру. Колись батьки орендували для дівчат-студенток двокімнатне помешкання в центрі. Вони з другої кімнати зробили курилку. Посередині поставили деко з духовки. Скидали туди недопалки. За місяць проживання жодного разу не виносили сміття. Коли виїжджали, викинули 11 мішків непотребу. З вигляду гарні, доглянуті, а виявилися неготовими до самостійного життя.

— Треба завжди укладати договір оренди, — каже адвокат Ростислав Кравець, 44 роки. — Детально прописувати умови проживання, виселення, відповідальність сторін. Власники житла часто просять, крім плати за оренду, вносити ще й заставу. Її розмір дорівнює вартості місячного проживання. У договорі треба чітко зазначити, як використовуватимуть ці гроші. Це компенсація за пошкоджені речі в квартирі чи орендна плата за останній місяць проживання. Бо часто виникають конфлікти щодо цього.

Зараз ви читаєте новину «"За місяць жодного разу не виносили сміття"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути