Ексклюзиви
четвер, 12 липня 2012 00:45

За бичка з паспортом доплачуватимуть

Із липня за кожну голову молодняку великої рогатої худоби селяни отримуватимуть дотації. Це передбачає постанова Кабміну від 25 червня. На бичка чи теличку віком від 3 до 6 місяців обіцяють видавати 250 грн. 500 грн платитимуть за тварину від 6 до 9 місяців, 750 — від 9 до 12.

— Дотації даватимуть раз на рік в різних областях у різні місяці. Сума залежатиме від віку теляти на момент виплати. Його треба буде підтвердити паспортом на худобу, — каже 35-річна Марія Колесник, аналітик консалтингової компанії "ААА". — Постанова уряду про дотації — це початок передвиборної кампанії Партії регіонів. Так влада намагається залучити більше прихильників.

Отримавши кошти, люди одразу здаватимуть худобу, кажуть у компанії.

— Краще було б виплачували дотацію за кілограм м'яса, що його здають державним підприємствам. Тоді власники худоби будуть зацікавлені вирощувати її й здавати на забій.

Щоб отримати гроші, худобу слід зареєструвати в сільській раді.

— Поставити бирку на вухо корові та оглянути її у ветеринара обходиться в 60 гривень, — каже 48-річна Наталія Ковальчук із села Семирічка Вінницької області. Вона має в господарстві двох корів. — А якщо в людини чотири корови? Витрати великі. Два роки нам обіцяють дотацію, та досі ще не дали ні копійки.

Попередня програма, затверджена в квітні, передбачала виплату 250 грн на голову молодняка кожні три місяці.

Зараз ви читаєте новину «За бичка з паспортом доплачуватимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути