пʼятниця, 28 грудня 2012 06:15

"Вривається Баба-яга і забирає Діда Мороза"

Автор: фото з сайта www.bukovel.com
  Інструктори на Буковелі в Карпатах беруть по 800 гривень за дві години навчання
Інструктори на Буковелі в Карпатах беруть по 800 гривень за дві години навчання

— У минулий Новий рік я безплатно відпочив у Карпатах, ще й заробив, — розповідає 27-річний Олег Харитонов з Києва.

П'ятеро працівників фармацевтичного підприємства найняли його лижним інструктором. Були разом із 28 грудня 2011-го по 3 січня 2012 року.

— Наш спільний знайомий порадив мене як спеціаліста по лижах. Моя основна робота — програміст. Треба було навчити кататися їхню подругу Катерину. Вони скинулися їй на подарунок — найняли мене. У неї 1 січня день народження. Хлопці не хотіли витрачати свій час, щоб навчити дівчину. Бо самі не встигли б накататися. Я мав вчити її по 6 годин на день.

Олег жив за рахунок наймачів у селищі Ворохта. Також йому оплатили оренду лиж і абонемент на підйомник. Годували сніданками та вечерями. Каталися на Буковелі.

— Катерина падала щохвилини. Двічі поїхала з гори задом. У перший день образилася й вернулася в готель. Зате я накатався досхочу. За два дні таки навчив. Їхав біля неї, страхував на трамплінах і поворотах. Вона примудрилася зламати палку й загубити окуляри. В останній день уже з'їжджала і з найскладніших трас, — розповідає Олег.

Компанія їхала мікроавтобусом. Купили феєрверків, шампанського й закусок на 2 тис. грн.

Стільки ж заплатили Олегові. Ще тисячу дала Катерина. Запхала гроші в кишеню.

— Це половина моєї місячної зарплати, — каже Харитонов. — Компанія теж у виграші. Інструктори на Буковелі беруть по 800 гривень за 2 години навчання. Повний 16-годинний курс коштує понад 5 тисяч.

Інженер-механік із Вінниці Андрій Дубогрій, 31 рік, у грудні та січні бере відпустку.

"Кому потрібен Дід Мороз із веселою компанією відьмочок та монстриків, дзвоніть не зволікайте" — таке оголошення дає в газети, інтернет, розклеює біля дитсадків і шкіл.

— Діди Морози зі Снігурочками — десятками ходять. А я вітаю із Бабою-ягою, двома ельфами та чарівним оленем, — Андрій приклеює оголошення на стовп. — У нас цілий спектакль. Я стукаю в хату, вітаю дітей. Тут вривається Баба-яга і забирає Діда Мороза. Щоб мене визволити, діти мають поспівати й потанцювати. Сценарій мені написав театральний режисер за тисячу доларів. Придумав слова і вірші. Костюми пошила моя дружина. Ми вклали 12 тисяч гривень.

Два тижні повністю розписані. Удень працюють у дитсадках, увечері носять подарунки додому. За свято в дитсадку Андрій бере 500 грн. За виклик додому — 300 грн, а в ніч на 31 грудня — утричі більше. На корпоративах і в ресторанах виступають за 3 тис. грн. Заробітки ділять порівну. Торік у новорічну ніч Андрій заробив 10 тис. грн.

— Діти мене питають, де я подів Снігурочку. Кажу, Снігурочка сидить удома, ліпить вареники.

Багато замовлень отримує з невеликих міст і приміських сіл. Торік у місто Гнівань, за 18 км від Вінниці, Андрій із колективом приїжджав 37 разів.

— Для поїздок треба мощну машину. Торік ми на "жигулях" застряли в сугробі. Втратили чотирьох клієнтів.

Снігурок охоронятимуть від залицяльників

Торговельні центри наймають аніматорів, щоб розважали покупців. Робота — до Водохреща, 19 січня.

У містах-мільйонниках платять від 150 гривень на день. Часто пропонують харчування й житло, каже 24-річна Наталія Маціпура з компанії "Хедхантер", що набирає працівників.

— Актори театру беруть за проведення свят по 10 тисяч за виступ.

Танцівниці-Снігурочки в еротичних шоу заробляють від 10 тис. грн за тиждень.

— Снігурок охоронятимуть від залицяльників. Наймають і за кордон, від Італії до Південної Кореї. Танцівниця повинна спілкуватися з клієнтами на загальнокультурні теми.

 

Зараз ви читаєте новину «"Вривається Баба-яга і забирає Діда Мороза"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути