пʼятниця, 22 квітня 2011 05:00

Вклади "Родовід банку" почнуть повертати з 23 квітня

Автор: фото: Сергій ГРОМОВИЙ
  Заступник голови правління Ощадбанку 34-річний Антон Тютюн: ”У нас є досвід повернення вкладів Ощадбанку СРСР. Тоді за рік обслужили шість мільйонів осіб”
Заступник голови правління Ощадбанку 34-річний Антон Тютюн: ”У нас є досвід повернення вкладів Ощадбанку СРСР. Тоді за рік обслужили шість мільйонів осіб”

Вклади "Родовід банку" повертатимуть відділення Ощадбанку. Так вирішили в Нацбанку. Як проводитимуть виплати, розповідає Антон Тютюн, 34 роки, заступник голови правління Ощадбанку:

Коли почнете повертати вклади "Родоводу"?

— Готові почати з наступного тижня. Але ще маємо виконати кілька юридичних дій. Завершується укладання договору між двома банками. "Родовід" завершує формувати реєстр вкладників. Він має передати Ощадбанку свої активи та зобов'язання. Ми розробляємо систему виплат так, щоб уникнути накладок і розчарувань вкладників. Виплати здійснюватимуть близько 500 відділень Ощадбанку.

Чи може житель села — вкладник "Родоводу" отримати свої кошти у сільській ощадкасі?

— "Родовід банк" має 110 відділень. Депозити повертатимуть найближчі від них відділення Ощадбанку. Якщо в певному населеному пункті буде багато вкладників "Родоводу", призначимо додаткове відділення для виплат.

Як дізнатися, куди звертатися?

— Зателефонуйте до контакт-центру Ощадбанку. Його відкрили для вкладників "Родоводу". Або зареєструйтеся на сайті Ощадбанку.

Чи можна уникнути черг до кас?

— У першу декаду місяця, тобто з 1 по 10 числа, відділення виплачують пенсії. У другу декаду переважно приймають плату за комунальні послуги. Третя декада менш завантажена. В основному на той час і призначатимемо прийом вкладників "Родоводу". У великих відділеннях працюватимуть два-три додаткові вікна.

У "Родоводі" 240 тисяч вкладників. Виплати можуть розтягнутися на рік чи й більше.

— У нас є досвід повернення вкладів Ощадбанку СРСР. Тоді за рік обслужили шість мільйонів осіб. Для вкладників "Родоводу" термін виплат необмежений у часі. Хто з особистих причин не встигне цього року, можемо обслужити і наступного.

Скажімо, вкладнику, котрий працює, виплату призначають на робочий день. Він не зможе прийти.

— На гарячій лінії одразу домовляйтеся про прийом у зручний для вас день. Раптом і тоді не зможете прийти, телефонуйте знову. Прийом призначать на іншу дату.

Як бути вкладникам, що не можуть прийти у відділення через хворобу?

— Оформіть нотаріальне доручення на когось із родичів чи близьких.

А раптом гроші потрібні терміново, наприклад, на операцію?

— Ми намагатимемось іти назустріч клієнтові, керуючись об'єктивними даними.

Скільки зможете виплатити за один раз?

— Розмір необмежений.

Чи вистачить коштів на всіх вкладників?

— Клієнтам "Родоводу" винні 4 мільярди гривень. Для Ощадбанку це не критична сума. Обсяг вкладів наших клієнтів понад 21 мільярд гривень.

240 000

Стільки вкладників має "Родовід банк", разом із переведеними туди вкладниками "Укрпромбанку".

Куди звернутися

Вкладники "Родовід банку" мають зателефонувати до контакт-центру Ощадбанку — 0 (800) 210 800. Прийом ведуть одночасно понад 20 операторів. Дзвінки безкоштовні зі стаціонарних телефонів з усієї країни. Там повідомлять, коли й до якого відділення слід звернутися.

При першому зверненні до Ощадбанку треба надати оригінал договору із "Родовід банком", паспорт і довідку про присвоєння ідентифікаційного номера.

Швидше адресу відділення можна отримати через інтернет. Треба зробити запит на інтернет-сторінці https://obu.crm.ua/. Зазначити прізвище, ім'я та по батькові, а також індивідуальний податковий номер.

Із 4 квітня на "гарячу лінію" звернулися 40 тис. осіб. Через інтернет зареєструвалися 15 тис.

 

Зараз ви читаєте новину «Вклади "Родовід банку" почнуть повертати з 23 квітня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути