Ексклюзиви
пʼятниця, 17 червня 2011 05:45

Вклад "Родовід банку" повернули за один день

Десяток пенсіонерів минулого вівторка зібралися біля центрального відділення Ощадбанку на вул. Смілянській в Черкасах.

— Сьогодні тут повинні віддавати наші вклади з "Родовід банку", — виходить з фінустанови 69-річний Олександр Петренко. — Я забіг розпитати. Дружина два роки не могла забрати свій вклад. Мені дали номер телефону, по ньому треба реєструватися.

Депозити в "Родовід банку" заморозили із 2009-го. Через поганий фінансовий стан там запровадили тимчасову адміністрацію Національного банку. Вкладникам повертали по 100–150 грн на добу. Наприкінці квітня їхні депозити перевели в Ощадбанк і почали повертати гроші.

У черкаській філії Ощадбанку приймають у двох віконцях із написом "Тут реєстрація вкладників ПАТ "Родовід банк". 49-річний Микола Тимофійович приїхав із райцентру Звенигородка:

— Мені призначили на сьогодні. Дівчата з контакт-центру спитали, коли мені буде зручно привезти в Черкаси всі документи. Я попросив на сьогодні. Оце оформили бумаги. Получити гроші зможу в наступну середу. Складностей ніяких не було. Оформили швидко.

Працівниці Ощадбанку уточнюють: приймають за записом тих, хто зареєструвався за телефоном. Треба прийти в точно призначений час, щоб не стояти в черзі. На кожного витрачають півгодини. За день приходять по 20 вкладників "Родовід банку". Тим, хто не прибув учасно, слід записуватися наново.

У Полтаві вклади видають два відділення — на вул. Сінній та вул. Леніна. Черг немає.

— Тижні два тому людей було багато. На сьогодні майже всі вкладники отримали гроші. Забирають невеликі суми, — говорить 32-річний Михайло Асєєв, заступник начальника управління Ощадбанку. — Гроші видаємо в понеділок, середу та п'ятницю. Отримують наступного дня після оформлення.

Біля каси жінка років 60, клієнтка "Родоводу", забирає 3 тис. грн. Прийшла з дочкою.

— Я попросила, щоб віддали гроші зразу в день реєстрації, бо живу в другому кінці города, в Огнівці. Віддали. Забираю все. Хорошо обслужують. Правда, предложили переоформить вклад. Я відказалася. Нашо воно мені треба. Тепер нема віри банкам, — лічить готівку.

У Львові депозити видають 22 філії Ощадбанку. Біля віконець нікого.

"Родовід банк" мав багато вкладників на Сході, в кількох центральних областях та в столиці. На Львівщині їх майже не було. Тому й черг немає, пояснюють у прес-службі фінустанови.

За півтора місяця вона виплатила понад 3 млрд грн вкладів "Родовід банку". З них 1 млрд люди переоформили на новий термін. Гроші повертають у 500 відділеннях Ощадбанку.

Зараз ви читаєте новину «Вклад "Родовід банку" повернули за один день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути