четвер, 14 січня 2010 18:50

У дев"яти банках не видають вкладів

В Україні 17 фінустанов із тимчасовою адміністрацією Національного банку. Обмеження на видачу вкладів продовжили у дев"яти з них.

Банки з розгалуженою мережею філій, наприклад "Надра банк", могли б придбати іноземні компанії, які б відновили нормальну їх роботу. Але є умова: держава має поповнити нестачу капіталу. Таких грошей в Україні немає.

— Насправді проблемних банків набагато більше, — каже керівник Українського банківського порталу Олексій Лупоносов, 30 років. — Зараз офіційно продають акції понад 60 фінустанов. Неофіційно — ще більше. Банкіри знають, що країна на межі дефолту. Кошти виводять за кордон. Тому великі вклади треба вибивати терміново і в будь-який спосіб. Бо Фонд гарантування вкладів якщо і поверне, то не більше 150 тисяч гривень.

На сайті www.deposit.tender.ua вкладники продають свої депозити. Є 10 тис. оголошень. 47-річна Юлія з Києва виставила вклад 40 тис. грн.

— Готова віддати за 30 тисяч гривень, — розказує телефоном. — Гроші потрібно терміново, бо з Нового року чоловік із сином їде за кордон на заробітки.

Якщо вибивати гроші через суд, на послуги адвоката доведеться витратити близько 10 тис. грн. Юлія вирішила віддати свій вклад дешевше саме на цю суму.

Оголошення дала в листопаді. Покупець зателефонував перед новорічними святами.

Зараз ви читаєте новину «У дев"яти банках не видають вкладів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути