пʼятниця, 10 серпня 2018 05:20

Юрій Рожок працює дворецьким

— Навчався на фахівця готельного господарства. ­Мріяв працювати за кордоном, — каже киянин 24-річний Юрій Рожок.

— Хотів у Сполучених Штатах. Три роки вчив мову. Дивився фільми англійською, потім їх переказував уголос. Записував на диктофон і пересилав своїй учительці. Вона вказувала на помилки. Так удосконалив мову. Але до США не потрапив, не відкрили візу. Причину в посольстві не пояснюють. На руках мав закордонний біометричний паспорт. Почав шукати роботу в Європі. В одному дорогому готелі Берліна була вакансія дворецького. Написав їм листа, що хочу приїхати на роботу. За місяць отримав запрошення в Німеччину. Розмовна мова в готелі — англійська. Три місяці проходив спеціальне ­навчання. Потім мене затвердили на посаду.

Дворецький — це помічник гостей. Клієнтами готелю є ділові люди, які приїздять у справах. Я розпаковую чемодани, відношу одяг до пральні, замовляю їжу. Також виконую різні забаганки гостей. Бізнесмен зі Швейцарії просив його взути. Ще одні хотіли, аби посидів із ними, доки не ляжуть спати.

Зі мною підписали контракт на два роки. В готелі працюють чимало іноземців. Не всі витримують через строгі правила. Керівництво не дозволяє запізнюватися, між змінами вживати алкоголь, треба вдягатися охайно. Поляка вигнали за синець на обличчі. Пояснили — зовнішнім виглядом псує репутацію готелю. Отримую зарплату 1500 євро — понад 47 тисяч гривень. Плюс додатково маю чайові 500–600 євро на місяць. Це ще 15–19 тисяч гривень. Працюю шість днів на тиждень. Зміна триває 9 годин. На роботі дають обід. Зазвичай це каша, салат і напій. Квартиру орендую самостійно. Плачу майже 22 тисячі гривень. Житло — маленьке. У кімнаті поміщається широке ліжко й телевізор. Із переваг — квартира розташована поряд із роботою.

Колектив недружній. Розпускають плітки, намагаються підставити. Покоївка вкрала в гостя гроші. Він звинуватив мене, бо я розпаковував чемодан. З'ясували все, коли переглянули камери спостереження. Виявилося, вона хотіла, щоб мене звільнили. Бо чула, як власники готелю хвалили за роботу. Якщо звільнюся сам до закінчення контракту, маю оплатити всі витрати на навчання, оформлення документів. Це 2000 євро — майже 63 тисячі гривень. Якщо відпрацюю повний термін, подарують квиток додому.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Рожок працює дворецьким». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути