середа, 18 червня 2008 16:46

Улітку набирають продавців на окуляри та квас

"На продаже солнєчних очков менше сотні гривен в день заработать ніяк не получаєтся, —  каже 28-річна Альона з Вінниці. Вона продає окуляри біля Центрального автовокзалу в Києві. Дівчина приїхала до столиці на сезон підзаробити. Разом зі своїм хлопцем знімають кімнату. — На "точці" вас за неділю усього обучають. Можна брати 50 гривен кожен день за вихід і 5 процентів від виторгу. Напрімєр, погода нікакая, ти виходиш на точку з 7.00 до 19.00 і забираєш свої 50 гривен. Плюс 15 гривен за одну пару очків, які ти продала. Єслі торговля іде харашо, я беру не за виход, а 10 процентів від виручки за день. То й заробляю в день не менше 100 гривен", — пояснює продавщиця. Називати своє прізвище відмовляється.

Найприбутковіші години біля автовокзалу — 8 ранку і 5–7 вечора. Виносити товар допомагають власники торгової точки. Дають номер телефону, на який треба дзвонити, коли потрібно вирішити проблеми з міліцією. Зарплату продавцеві дають в кінці тижня. На кожній другій ятці з окулярами біля метро Либідська висять оголошення із запрошеннями на роботу. На деяких за день роботи платять фіксовану суму — 20 грн.

Коли потрібно вирішити проблеми з міліцією, дзвоню власнику "точки"

Василь і Галина з Барського району Вінницької області привезли до Києва на продаж чотири відра полуниць. Продають їх на Деміївському ринку. Жаліються, що квитки на електричку за цей рік подорожчали з 8 до 40 грн.

— Їздимо двічі на тиждень у Київ. Частина ягод, поки доїдемо — уже прим"яті. На ринку за кожну сумку треба платити по 10 гривень в день. Конкурентів багато. Аби допродати, спускаємо ціну з 18 до 13 гривен за півлітру. Заробіток, коли 100 гривень, а коли — 400. Оце допродуєм, більше не поїдем, — говорить чоловік.

Найбільше задоволена сезонним підробітком 45-річна киянка Марія Петрівна. Жінка продає квас біля метро Либідська. Її щоденна фіксована зарплата — 60 грн. Робота з 9.00 до 18.00. І припрошувати покупців не треба, і конкуренції ніякої.

— А ви поіщітє таку роботу! Наш шеф уже не набирає на літо. Всі такого хотіли б, — каже жінка.

За продаж дисків отримують до 100 гривень у день

— Продавцю в кишеню йде 5 гривень із кожного проданого компакт-диска і 10–15 гривень, які платять за обмін, — розповідає 24-річна черкащанка Юлія. Вона продає й обмінює піратські диски з кінофільмами на Московській площі в Києві. Перші два тижні заробляла по 40–50 грн щодня. Потім знайшла "своїх" клієнтів. Почала підбирати фільми на замовлення.
— Головне, щоб на роботу прийшла не "малєнькая девочка", а могла ящик з продукцією піднять і фільм нужний найти, — пояснює Юлія.

Зараз ви читаєте новину «Улітку набирають продавців на окуляри та квас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути